Imatge de la C-37 al Túnel de Bracons

Continua nevant a Catalunya: túnels tancats i moltes localitats enfarinades

El temporal ha deixat paisatges idíl·lics i ha obligat a tallar diverses carreteres

El temporal que afecta Catalunya des de primera hora d'aquest dimarts, set de febrer, ha deixat diverses localitats de Barcelona i Girona ben nevades. A mesura que passin les hores s'espera que les precipitacions, en forma de pluja i neu, vagin minvant gradualment. A hores d'ara s'han acumulat diversos centímetres de neu en diverses poblacions arreu Catalunya.

Com és el cas de la Garrotxa, comarca de Girona. Els municipis de les Presses o Sant Esteve d'en Bas acumulen un bon gruix de neu i altres poblacions han quedat enfarinades amb el pas del temporal. L'ajuntament d'aquestes localitats han activat les màquines llevaneus en els nuclis de població on ha nevat amb força.

Diverses carreteres tallades a causa de la neu

La neu acumulada ha obligat a tallar un total de cinc carreteres a la xarxa viària catalana. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), es tracta de la GIV-5201 a Sant Hilari Sacalm, la GIV-5411 a Arbúcies, la BV-4024 a Coll de Pal, la GIV-4016 a Toses i la BV-4031 al Coll de la Creueta, entre Castellar de n'Hug i Toses.

Imatge dels Mossos d'Esquadra en una carretera tallada
Els Mossos d'Esquadra han tallat diverses vies catalanes a causa de l'acumulació de neu. | ACN

En paral·lel, hi ha deu carreteres més que necessiten cadenes, destacant l'N-260 al Ripollès, entre Riudaura i Ripoll, i entre Planoles i Guils de Cerdanya, i la C-38 a Sant Joan de les Abadesses. També es recomana precaució per la neu i el gel a la C-17 a Ripoll. El túnel de Bracons, a la C-37, s'ha reobert cap a les cinc de la tarda després d'haver estat tancat unes dues hores a causa del temporal de neu.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp 

La neu començava a caure al migdia

A partir de les dotze del migdia ha començat a nevar a la Garrotxa i ràpidament ha agafat amb força al Batet de la Serra i als barris més elevats d'Olot, on ha enfarinat, fins i tot, la falda del volcà Montsacopa. Davant d'això, l'Ajuntament ha posat en marxa les màquines llevaneu, que han actuat als barris de Bonavista, Sant Roc i al Batet, el punt on més s'ha complicat la mobilitat.

Les Preses o Sant Esteve d'en Bas també han quedat coberts de neu i s'hi han arribat a acumular diversos centímetres. En aquests municipis, la nevada hi ha deixat postals més pròpies de Nadal. A mesura que avançava el matí, la circulació s'ha anat complicant i l'acumulació de neu ha obligat també a tancar l'accés al túnel de Bracons durant algunes hores.

Imatge de la Garrotxa amb un paisatge completament nevat
Imatge de la Garrotxa amb un paisatge completament nevat. | ACN

Al migdia, la pluja ha substituït la neu i ho ha fet amb força. Això ha provocat que gran part de la neu acumulada –especialment a les carreteres- s'hagi anat fonent i ha evitat més problemes circulatoris. A Ripoll, a la comarca del Ripollès, el servei de transport escolar ha quedat suspès per aquest dimecres, vuit de febrer, a causa de les nevades. 

La previsió per demà: més neu i vent

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la neu ha de continuar afectant aquesta tarda les comarques de Girona, Catalunya Central i també desplaçar-se cap a l’interior de Tarragona i Ebre. De matinada i fins aquest dimecres al migdia, les comarques més afectades continuaran sent les de Girona. La cota de neu voltarà els 700 metres, tot i que a l'extrem sud se situarà entorn dels 1000 metres.

Pel que fa al vent, podrà superar els 72 km/h a la majoria de comarques catalanes i de matinada quedarà restringit al litoral central i sud. El Servei Meteorològic també manté l’avís per acumulació de pluja a les comarques de Girona i Terres de l’Ebre fins aquest dimecres al migdia.