Quaranta-un anys després de la tragèdia, continuen les aparicions al Càmping Alfacs

Diversos testimonis asseguren haver vist fantasmes a la carretera del voltant de la zona | El 1978 una «bomba de foc» va deixar més de 200 morts a Alcanar

Imatge de 'Paradís en flames', film que narra la tragèdia del càmping 'Los Alfaques' | CatalunyaDiari.cat

Un dimarts de juliol, concretament el dia 11 de l'any 1978, una «bola de foc» va sobrevolar un càmping situat prop de Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià. En només uns segons, una explosió que provenia de l'N-340, a més de 2.000 graus centígrads, va arrasar amb 'Los Alfaques'. La propagació de la gran flama va matar de cop 158 persones, en va deixar ferides de mort 57 i de gravetat a més de 70, va calcinar 58 cotxes, una motocicleta i unes quantes caravanes.

A més, va arribar fins al mar Mediterrani que, ple de banyistes que intentaven fugir del foc, va bullir durant alguns minuts. Tot plegat, va ocórrer per l'explosió d'un tanc de propilè que va explotar incendiant-se i que es va alimentar amb els dipòsits dels vehicles aparcats i les bombones de butà dels qui allà s'allotjaven.

Fenòmens paranormals a la zona

L'any 2004, saltava públicament la notícia d'un testimoni que havia patit un fenomen paranormal a la zona de la tragèdia. Al programa Milenio 3, d'Iker Jiménez, va trucar Javier Martín, qui assegurava que circulava per l'N-340 sol i va decidir obrir les llums llargues per veure-hi millor. Va ser en aquell moment quan, segons va explicar, va veure unes set o vuit persones a l'altre costat de la carretera —nens, adults i ancians— quiets amb la mirada fixa i vestits amb roba d'estiu.

Alhora, els individus, tenint en compte la versió de Martín, anaven sense llum i no s'immutaven pel que passava al seu entorn. En el seu moment, molts creien que la versió de l'home era un muntatge però, anys més tard, altra gent s'ha atrevit a detallar les seves vivències. També es creu que allà s'han registrat nombroses psicofonies durant la nit i que alguns cossos amb cremades deambulen per la zona.

Desenes de periodistes van acudir el 1978 fins al lloc de la tragèdia | Cedida

 

Una visita infructuosa, però amb una presència

Després del tabú inicial, són diversos els testimonis que asseguren haver notat presències a la zona del Càmping Alfacs. Un blog d'investigació parapsicològica narra en un relat la visita que van realitzar a l'antic càmping el 2013.

Segons expliquen, un grup de persones van entrar al recinte on es va produir la tragèdia per poder enregistrar algun fenomen paranormal i, tot i que no van poder endur-se cap document audiovisual que demostrés les aparicions, l'autor de l'article assegura que en tot moment des que van entrar al recinte, van notar que alguna cosa els acompanyava durant la visita.

Diversos cotxes calcinats al Càmping Alfacs | CatalunyaDiari.cat

 

Teories diverses

Mundo Parapsicológico publicava que existeixen múltiples teories sobre aquesta mena d'aparicions conegudes fins al moment que acrediten, segons els qui es dediquen a aquest món, que els fenòmens paranormals comencen a desencadenar-se un temps després de la mort.

Una altra de les explicacions apunta que amb aquest tipus de situacions es planteja la possibilitat que una pèrdua de la vida sobtada —com el cas del càmping 'Los Alfaques'— pot deixar l'esperit de la persona morta completament confusa, ja que ha anat tot massa ràpid i no comprèn que està passant.

També et pot interessar

  • Es compleixen 41 anys de la tragèdia al càmping 'Los Alfaques' d'Alcanar

Comentaris

envia el comentari