Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona

Continuen augmentant els contagis a les escoles: 65.000 persones en quarantena

Es mantenen 10 centres tancats i es registren 4.913 positius als centres educatius els darrers deu dies

Els grups escolars confinats per covid-19 són 2.701, 12 més que en el darrer balanç, segons les dades del Departament d'Educació. Representen el 3,75% del total. Hi ha 65.122 persones confinades, 315 més que en el darrer balanç: 61.843 alumnes (+296), 3.086 docents i personal d'administració i serveis (+22) i 193 de personal extern (-3).

Els positius acumulats són 42.893, 629 més que en el balanç anterior. Es registren 4.913 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha deu, els mateixos que en el darrer balanç, al Barcelonès (1), el Bages (1), el Solsonès (1), el Maresme (1), el Vallès Occidental (2), l'Urgell (1), Pallars Jussà (1), Alt Camp (1), Vall d'Aran (1). Es tracta del 0,20% del total.

Els deu centres tancats són el Centre d'Educació Especial Guru a Barcelona; l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix (Bages); la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès); l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar (Maresme); la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell i la Llar d'Infants Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'Escola d'Espluga de Serra- ZER Alta Ribagorça de Tremp (Pallars Jussà); l'Escola Els Til·lers – ZER El Francolí a La Masó (Alt Camp); i l'Escola Sant Martí - ZER Vall d'Aran, a Naut Aran.

Situació complicada a Alcarràs per un preocupant brot de coronavirus

De fet, una altra situació que preocupa realment és la del poble d'Alcarràs. Aquest poble d'uns 400 habitants ha demanat als veïns que es quedin a casa després d'un destacat augment de casos. De fet, aquest elevat volum de contagis registrats en els darrers dies és sobretot d'entre alumnes i personal de l'Institut d'Alcarràs.

L'alcalde de la localitat, Jordi Janés, va demanar el passat divendres a la Policia Local que controlés que aquest confinament domiciliari es respecti per part de tots els ciutadans. I més, tenint en compte que el mateix Ajuntament ja va assenyalar que l'inici del brot s'havia produït per algunes no respectar algunes de les normes bàsiques i tenir «conductes irresponsables» com no portar mascareta.