Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Tendència perillosa: Continuen pujant els contagis i les quarantenes a les escoles catalanes

Nova jornada amb augment de casos als centres educatius de Catalunya

Catalunya continua lluitant per esquivar la quarta onada o, almenys, passar-hi de puntetes. A la vegada, el Govern ja ha decretat la pròxima obertura d'algunes restriccions, com ara la mobilitat interna, que serà lliure a partir de dilluns vinent. Tot i això, la situació a les escoles catalanes continua marcant una tendència a l'alça. I és que, segons les últimes dades anunciades pel Departament d'Educació, un dia més continuen pujant els contagis i les quarantenes als centres educatius del país.

Més grups escolars confinats

Una vegada més, els grups escolars confinats per Covid-19 pugen a Catalunya. En el darrer balanç del Departament d'Educació se n'han comptabilitzat 1.326, és a dir, 62 més en l'anterior balanç. Fa dos dies, aquesta dada es trobava en 1.172 grups i la setmana passada n'eren 1.302. Així doncs, després d'un lleuger descens a principi de setmana, en els últims dies la tendència a l'alça situa aquest indicador en aquests més de 1.300 grups escolars confinats. Això representa un 1,84% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha en total a Catalunya. 

També més persones en quarantena

També augmenta considerablement el número de persones en quarantena relacionades amb els centres educatius. Actualment n'hi ha 32.327, que són 1.462 més que en el darrer balanç del Departament d'Educació. Dos dies enrere, però, aquesta xifra no arribava a 29.000. Per tant, han pujat gairebé 3.500 casos en les últimes 48 hores. D'aquestes més de 32.000 persones confinades, 30.723 són alumnes (+1.368 respecte a l'últim balanç), 1.516 són docents i personal d'administració i serveis (+96) i 88 són personal extern (amb dos casos menys respecte a les darreres dades anunciades).

En total, doncs, el número de positius acumulats a les escoles catalanes durant la pandèmia és de 71.245, sumant els 630 registrats en el darrer balanç del Departament d'Educació. En els darrers 10 dies s'han registrat 4.502 positius als centres educatius de Catalunya. 

Augment destacat dels centres totalment tancats per Covid-19

Actualment hi ha set centres completament tancats a Catalunya, tres més que en l'últim balanç. Aquests centres són l'Escola Casteth Leon - ZER Vall d'Aran a Es Bòrdes (Vall d'Aran), la llar d'infants Els Merlets de Montblanc (Conca de Barberà), l'escola Bressol La Cabana de Granollers (Vallès Oriental), la llar d'infants Segona Llar de Terrassa i l'Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), l'escola bressol Patufet de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i la Llar d'infants d'Els Prats de Rei (Anoia). A més, hi ha 782 centres amb algun grup confinat, el 15,32% dels 5.104 centres.