Una furgoneta dels Mossos a Via Laietana, en els aldarulls després d'una protesta contra les restriccions de la Covid-19

Convoquen una nova manifestació contra les restriccions de la Covid a Barcelona

La concentració tindrà lloc aquest dijous a les 18.00 hores a plaça Urquinaona

Barcelona serà escenari aquest dijous d'una nova manifestació contra el toc de queda i les noves restriccions per frenar la segona onada de la pandèmia del coronavirus. D'aquesta manera, es preveu un nou episodi de protestes tal com va passar el divendres 30 d'octubre. La convocatòria, que corre per xarxes socials i que no està signada per cap entitat o organització, crida a mobilitzar-se a les 18.00 hores del 7 de novembre a la plaça Urquinaona de Barcelona

Segons Tot Barcelona, els Mossos d'Esquadra tenen constància de tres convocatòries per aquesta setmana. Cal recordar que la setmana passada es van produir greus aldarulls durant la jornada de protestes i és per aquest motiu que el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent, ja va avisar que es destinaran «molts més» agents antiavalots per evitar disturbis com els viscuts anteriorment.

 

La darrera protesta es va saldar amb una dotzena de detinguts

Els Mossos d'Esquadra van informar el passat dissabte que van detenir dotze individus, dos d'ells menors, durant els violents aldarulls al centre de Barcelona després de la protesta a la plaça Sant Jaume contra les restriccions decretades pel Govern. Durant la nit es van arribar a saquejar dues botigues, una d'elles un Decathlon.

Per tot plegat, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 7 manifestants i a 20 agents, cap d'ells amb ferides greus, i es van produir danys materials en diversos vehicles policials, amb dues furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) inutilitzades, van informar els Mossos. La majoria dels detinguts van ser denunciats pels presumptes delictes d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics, mentre que dos van ser arrestats per negar-se reiteradament a ser identificats.

Segons xifres de la Guàrdia Urbana, unes 1.500 persones es van concentrar pacíficament durant la tarda de divendres a la plaça Sant Jaume per protestar contra les mesures decretades pel govern. La convocatòria va aplegar persones de diversos sectors afectats per les restriccions, i van cridar consignes com «la cultura és segura». Posteriorment, al voltant de les 19.00 hores, una cinquantena de persones van iniciar els aldarulls, van fer barricades i van cremar contenidors al centre de la ciutat.