Convoquen un partit de futbol, infectats contra no infectats a Navarra

La convocatòria tenia el nom de 'Patxanga Mendillorri'

Imatge de recurs d'una pilota en un camp de futbol
S'havia fet una convocatòria per xarxes socials per a aquest dilluns | Pixabay

La Policia Foral ha identificat i denunciat l'organitzador d'un partit de futbol entre infectats i no infectats per Covid-19 que s'havia convocat a través de les xarxes socials. Els agents mantenen la investigació per determinar la responsabilitat penal.

En la convocatòria s'anunciava que el partit se celebraria el pròxim dilluns 20 al barri pamplonès de Mendillorri. Cal recordar que precisament aquesta localitat és una de les més afectades pels nous brots de coronavirus. De fet, es tracta d'una de les zones de Navarra on més ha afectat el virus tot convertint-se en el focus amb un nombre més elevat de positius de la comunitat.

El Departament de Salut del Govern de Navarra anunciava ahir que es calcula que aproximadament hi ha 1.200 persones aïllades en ser contactes directes de contagiats del brot de Covid-19 que hi ha al barri pamplonès de Mendillorri, encara que amb ramificacions a altres zones circumdants.

Davant dels fets, la Policia Municipal ha informat que la  multa que pot arribar a imposar-se a l'organitzador del partit pot arribar fins als 3.000 euros i s'estudia a més si hi ha responsabilitats penals. En aquest sentit, el cos policial ha demanat en un comunicat el compliment de la normativa aprovada per les autoritats sanitàries i apel·la a la responsabilitat individual de totes les persones per evitar contagis.

S'havia convocat en ple focus de Mendillorri

El focus de Mendillorri ha sumat en les últimes hores 15 nous positius i ja acumula 51 casos. Segons s'ha especificat, el brot està molt lligat a l'oci, especialment nocturn, i la incidència se centra en quadrilles de gent jove.

El Departament de Salut ha explicat que l'equip de rastreig estima que per cada cas confirmat són entre 20 i 25 els contactes directes, de manera que el càlcul aproximat que es realitza és que unes 1.200 persones estan guardant quarantena per ser contactes directes dels 51 positius.

No obstant això, també es creu que els contactes dels infectats poden coincidir en alguns casos, de manera que la xifra de 1.200 persones que estan aïllades estrets de contagiats pel brot que afecta Mendillorri i altres zones circumdants es tracta d'una estimació de la mitjana de contactes per cada cas.


Comentaris

envia el comentari