Pla obert de la platja Nova Icària de Barcelona amb una tanca en primer pla

Tanquen cinc platges de Barcelona per excés d'aforament

Un dispositiu de la Guàrdia Urbana ha controlat durant tota la jornada l'accés a les platges del litoral de la capital catalana

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tancat l'accés a cinc platges de la capital catalana la tarda d'aquest dissabte per excés d'aforament, tot i que està vigent la recomanació de quedar-se a casa, segons han explicat fonts municipals. Cal recordar que ahir a la tarda aquests espais també van omplir-se de gent, tot i l'anunci de mesures restrictives.

Tot i que durant el matí i el migdia l'afluència era entre «normal» i «baixa», per sota de la previsible en un mes de juliol, cap a les 17.30 hores, aproximadament, els sensors han detectat que hi havia massa persones per mantenir les distàncies de seguretat a les platges de la Mar Bella, Bogatell, Barceloneta, Sant Sebastià i Nova Icària, així que els agents han evitat que més banyistes hi accedissin. El tancament s'ha allargat fins al final de la tarda, quan l'afluència a les platges ha anat baixant.

Un altre maldecap per l'Ajuntament de Barcelona arribarà a la nit, quan és habitual que centenars de joves aprofitin les platges de la ciutat comtal per celebrar trobades, festes i 'botellón'. Des del consistori no s'ha informat si la nova normativa que restringeix la mobilitat a la ciutat i bona part de l'àrea metropolitana inclou prohibició d'accés a les platges durant la nit.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona

La Guàrdia Urbana ha organitzat un dispositiu per controlar l'afluència a les platges barcelonines durant la jornada. Els accessos s'han limitat amb diverses tanques i diverses patrulles han controlat durant el dia que no es formessin aglomeracions i han informat als usuaris de l'obligatorietat de dur mascareta si no són a la sorra o a l'aigua, però no han multat als infractors. La majoria de banyistes ha respectat les distàncies de seguretat.

En les pròximes hores, el Procicat metropolità anunciarà noves mesures específiques per a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que inclourà també l'àmbit de les platges.