Imatge de l'acte dels 30 anys de la Coordinadora

La Coordinadora de Colles Castelleres celebra 30 anys d’història a Barcelona

L’acte ha reunit els diferents actors implicats del fet casteller

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va celebrar, aquest dissabte 8 de juny, el seu 30è aniversari en un acte obert als jardins del Palau Robert de Barcelona. Les diferents activitats que van anar marcant el desenvolupament de l’acte tenien com a base el treball en equip i la participació col·lectiva per assolir grans resultats.

 

Una matinal atapeïda

A les 10 del matí es van obrir les portes dels Jardins i la periodista Elisabet Carnicé va donar la benvinguda als assistents. L’artista gironí Pau Morales va començar una obra d’art commemorativa de l’aniversari en què totes les colles estaven convidades a participar.

 

Representants de cada colla castellera van poder agafar el seu escut o logo i incorporar-lo a l’obra de gran format que, durant tot el matí, va anar prenent forma. La decoració de l’espai va tenir com a protagonistes les camises de totes les colles que vestien l’escenari i l’omplien de color, i desenes de fotografies del col·lectiu Fort, un grup de fotògrafs castellers de renom com són el David Oliete o la Mireia Comas, entre molts altres.

 

A partir de les 11 del matí va començar la part més formal de la jornada al que es donava sortida amb un tesaser d’un minut presentant un vídeo resum d’aquests 30 anys d’història, tant en l'àmbit de fites castelleres com en l'àmbit d’evolució i creixement de la Coordinadora.

 

A continuació es van reunir quatre representants dels actors que han acompanyat el món casteller durant aquestes tres dècades i sense els quals no hauria estat possible la Coordinadora. Hi van ser Francesc Vilaró, representant de l’administració pública; Enric Crous, representant de l’empresa privada; Carles Cortés, representant dels mitjans de comunicació i Roger Gispert, actual president de la Coordinadora de colles castelleres.

 

Després d’una conversa distesa en què els diferents participants van poder posar en relleu la seva relació amb la CCCC i el fet casteller en general, l’Elisabet Carnicé va donar pas al facilitador Santi Carcasona. Tot i la calor va aconseguir tenir a tots els assistents actius en una activitat participativa en què la música i el color van omplir l’espai.

 

Mentrestant l’obra del Pau Morales seguia prenent forma i a les xarxes socials corria el hashtag #30anysfentpinya amb el que s’animava a participar en el sorteig de dues nits d’hotel  gràcies a la col·laboració d’Evenia Hotels.

 

El matí va concloure amb un vermut, cervesa Estrella Damm i la projecció íntegra del vídeo anunciat. Va ser una oportunitat única perquè la Coordinadora es pogués reunir amb companys i companyes fora de plaça.