Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro

Cada cop més a prop: el dia que tornen a pujar les pensions a Espanya

Milions de pensionistes ja han apuntat aquesta data clau del 2024

La pujada de les pensions és un tema que interessa i molt a milions d'espanyols, que estan veient com els darrers temps estan rebent notícies positives. Un tema cabdal i que el govern s'ha pres molt seriosament per a satisfacció dels pensionistes.

Els jubilats espanyols estan d'enhorabona després que hagin conegut que les seves pensions augmentaran de forma considerable i tenen apuntada al calendari una data clau per a l'any 2024.

La veritat és que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha deixat clar un assumpte de pes. Totes les prestacions per jubilació lligades a aportacions rebran un augment considerable. I ho faran segons l'Índex de Preus sobre el Consum (IPC). Així,doncs, l'objectiu del ministre Escrivá és que els nostres grans no pateixin pèrdues de poder adquisitiu.

Confirmen la data en què el govern apujarà les pensions

I és que la reforma Escrivà continua fent parlar i per bé en favor de molts espanyols. La veritat és que, per exemple, les pensions per incapacitat permanent pujaran un 20 % de la renda mitjana el 2024. Per si no n'hi hagués prou, les pensions no contributives d'invalidesa també es veuran augmentades de forma considerable.

Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat
Els pensionistes espanyols, satisfets amb la reforma Escrivà | Monkey Business Images, Getty Images Signature

A més, el govern va publicar un Reial Decret Llei amb la segona part de la reforma de les pensions en què confirmava que apujarà les contributives. Ho faran fins als 1200 euros entre els anys 2024 i 2027.

La veritat és que hi ha un dia clavat a la ment de molts pensionistes, i no és altre que l'1 de gener de 2024 . . Ens referim tant a les pensions contributives com a les no contributives.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Apunta aquest dia del 2024 si ets pensionista a Espanya

A més, en els anys posteriors, fins al 2027, aquesta data de l'1 de gener serà la que determinarà la pujada de les pensions cada any. Això sí, no ens hem de despistar i pensar que l'1 de gener és la data del cobrament de la pensió. La veritat és que aquest és el dia en què entrarà en vigor la pujada.

Per cobrar-la, els pensionistes hauran d'esperar uns dies més que els bancs els ingressin els diners de la Seguretat Social. Recordem que les pensions de la Seguretat Social es cobren sempre el mes vençut entre el primer i el quart dia hàbil del mes corresponent.

Perquè et quedi clar el calendari de la pujada de les pensions si ets pensionista, i segons el que assegura el govern, apunta bé les dates clau. Totes a partir de l'1 de gener de 2024.

El calendari de la pujada de les pensions fins al 2027

L'1 de gener del 2024, la quantitat de referència de la pensió pujarà addicionalment el percentatge propi per baixar en un 20% la bretxa donada. L'1 de gener de 2025, la quantitat de referència de la pensió pujarà de manera addicional en el percentatge concret per reduir un 30% aquesta bretxa.

Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell
Les pensions pujaran de forma notable fins al 2027 | Europa Press

Mentrestant, l'1 de gener de 2026 estaríem parlant que la quantitat de referència pujaria de manera addicional en el percentatge requerit per reduir un 50% la bretxa existent.

I finalment, la darrera data a apuntar és la de l'1 de gener del 2027, quan la quantitat de referència de la pensió s'incrementarà de forma addicional. I ho farà si fos requerit, fins a arribar al llindar de la pobresa calculat per a una llar de dos adults.