Muntatge d'una imatge de bitllets ficats a interruptors i el logotip d'Iberdrola

Si ets d'Iberdrola, aquí tens les millors hores per gastar llum i estalviar

A Iberdrola compten amb diferents plans que s'adapten a les teves necessitats

La pujada a la factura de la llum és un dels grans problemes als quals ens enfrontem des de fa anys. Això fa que cada cop siguin més les llars que se centrin a estalviar al màxim per arribar a final de mes.

Amb l'objectiu de proporcionar estalvi i incrementar la sostenibilitat, des d'Iberdrola han llançat la discriminació horària com una de les propostes més noves. Així, els consumidors poden gaudir de noves tarifes elèctriques intel·ligents. Aquestes criden l'atenció per adaptar-se a diferents moments del dia. D'aquesta manera, ofereixen l'oportunitat d'estalviar més efectivament.

Què és la discriminació horària i tipus

El concepte de discriminació horària ha aconseguit revolucionar la gestió del consum energètic. Té tres modalitats pensades per adaptar-se als diferents estils de vida dels usuaris. Des d'Iberdrola, així, han creat una oferta que, a més de beneficiar la butxaca, també s'adapta a l'entorn dels consumidors.

Discriminació horària clàssica

La modalitat clàssica es basa en dos trams horaris. Un es coneix com a 'punta' i l'altre com a 'vall'. A més, cal destacar que aquests varien segons la temporada. L'horari 'vall' engloba les hores de menys demanda, on els preus són més econòmics. Això fa que els usuaris utilitzin l'energia de forma més eficient i també més responsable.

Muntatge d´una dona mostrant un rellotge de despertador i al costat un dibuix d´un gràfic de barres mostrant descendència
Les hores es distribueixen a 'vall' o 'punta' | Getty Images, Nymphoenix's Images

Nova discriminació horària

La nova discriminació se centra en un enfocament més flexible. Es basa en tres trams horaris, coneguts com a 'punta', 'pla' i 'vall' i, al llarg del dia, els preus es van ajustant segons la demanda d'energia. Així, els usuaris tenen més llibertat per adaptar-s'hi.

Discriminació horària per a cotxes elèctrics

Pel que fa a aquest darrer tipus, s'ha desenvolupat per adaptar-se en un món que es compromet cada cop més amb la sostenibilitat. Des d'Iberdrola també han pensat en els propietaris de vehicles elèctrics oferint dos trams: 'punta' i 'vall'. Així, els propietaris d'aquests cotxes els poden carregar a les hores vall a preu més reduït. De nou, s'advoca per apostar per una mobilitat més sostenible.

Aquestes són les hores ideals per estalviar a la factura

En aquest sentit, després de conèixer els diferents trams oferts, també cal conèixer quines hores són les més econòmiques i en què pots estalviar a final de mes a la teva factura de la llum.

Pla nit

Al Pla nit les hores vall ocupen des de les 22:00 hores fins a les 12:00 a l'hivern, així com des de les 23:00 fins a les 13:00 hores a l'estiu. Si ajustes les activitats de més consum a aquest horari, l'estalvi es farà palès.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Pla tres períodes

En aquest pla, durant els dies laborables, les hores vall van des de la mitjanit fins a les 8.00 hores. Durant els caps de setmana i festius, tot el dia està considerat com a horari vall. D'aquesta manera, aquells que busquen horaris més flexibles també poden estalviar sense variar gaire els seus hàbits de consum.

Pla vehicle elèctric

Amb aquest pla podràs carregar el teu cotxe elèctric a bon preu des de les 1:00 fins a les 06:59 hores. Aquí no importa l'estació de l'any, per això és un pla que no varia en cap moment.

Muntatge d´un cotxe elèctric carregant-se i una rodona amb bitllets d´euro
Durant les hores de la nit podràs carregar el teu vehicle elèctric a bon preu. | Getty Images Signature

Com contractar aquestes tarifes

Contractar aquestes tarifes amb Iberdrola és molt senzill i pot ser de gran ajuda per estalviar. Pots informar-te al telèfon gratuït de la companyia o demanant informació a través del formulari de la seva pàgina web.

Per gaudir d'aquests plans cal activar la factura electrònica. A més, tots ells porten inclòs el servei gratuït de l'Assistent Smart els primers quatre mesos perquè puguis rebre l'assessorament que necessitis.