El Barça s'ha avançat en el marcador amb un 2 a 0

El Barça compleix i ja està a semifinals després de vèncer el Noia

El FC Barcelona supera, no exempt de patiment, el Noia per 4 a 2 i ja s’ha assegurat la seva presència a semifinals on jugarà contra el Caldes

No ha saltat la sorpresa en el darrer partit dels quarts de final de la Copa del Rei d’hoquei patins i el FC Barcelona ha superat per 4 a 2 el Noia en un encontre on els blaugrana, que avui vestien amb la segona equipació, no han anat mai per darrere en el marcador. Dos gols de Nil Roca han aplanat el camí cap a un triomf que provocarà un Barça-Caldes en la semifinal de dissabte a les 20.00 hores.

Roca obre la llauna

Ambdós conjunts han quallat uns primers deu minuts de força igualtat. El Barça ha executat el seu habitual paper dominant el joc però el Noia, sense por, ha plantat cara i ha buscat les seves oportunitats. Martí Zapater ha evitat la primera diana culer en el minut 9 quan ha aturat una falta directa a Pablo Álvarez. La intervenció de l’exporter del Vendrell només ha endarrerit una diana barcelonina que arribava en el minut 14 gràcies a Nil Roca.

El mateix Roca ampliava diferències tres minuts després rematant una bola al segon pal i fent un 2 a 0 que podia deixar tocat el Noia. Podia, però no ho ha fet, perquè en el minut 20 ha aparegut Humberto Da Silva per retallar diferències abans del descans. S’ha hagut d’esperar a la segona meitat per veure moviments al marcador. Corria el minut 37, ja ben avançada la segona part, quan Joao Rodriguez ha enviat un xut molt potent i col·locat a l’escaire esquerre de Zapater, qui no ha pogut fer res per evitar un 3 a 1 que semblava encarrilar el triomf i el bitllet culer per a les semifinals.

El Noia, celebrant el gol marct en el primer temps
Humberto ha retallat diferències abans del descans | Joan Alfons López

Aragonés dona emoció al final del matx

El duel semblava sentenciat però Sergi Aragonés ha desviat un potent xut des de mitja pista, enganyant Aitor Egurrola i enviant la bola al fons de la xarxa en el minut 43. Era el 3 a 2 i l’emoció tornava al Pavelló. Faltaven sis minuts i 40 segons per al final i podia passar qualsevol cosa. Com, per exemple, que Aleix Esteller (Noia) veiés una targeta blava i el Barça no pogués transformar la falta directa en el 4 a 2. Els de Sant Sadurní, amb inferioritat numèrica, s’han defensat com han pogut en dos dels darrers quatre minuts de partit i han aconseguit forçar la desena falta blaugrana. Llorca, en l’u contra u, no ha aconseguit l’empat.

Quan faltaven 75 segons per al final, Xavi Costa ha vist targeta blava molt protestada pel públic i per la banqueta dels de Sant Sadurní. Els blaugrana no han desaprofitat l’acció per sentenciar, provocant la indignació de Costa, el tècnic Pere Varias i tota la parròquia del Noia. Amb aquesta polèmica s’ha arribat al final. El Barça ja es troba a les portes d’una nova final. Haurà de vèncer el Caldes dissabte a les 20.00 hores si vol tenir opció de renovar el títol i sumar la quarta Copa del Rei consecutiva diumenge a la tarda.

Aitor Egurrola en acció
Aitor Egurrola ha evitat que totes (menys una) les ocasions de gol del Noia acabéssin pujant al marcador | Joan Alfons López

FC Barcelona

Egurrola, Gual, Álvarez, Bargalló i Panadero. A la banqueta: Fernández, Rodriguez, Alabart, Roca i Pascual

CE Noia

Zapater, Esteller, Costa, Da Silva i Llorca. A la banqueta: Fernández, Edu, Aragoneses, Grau i Montserrat

Óscar Valverde i Ángel Tavera

Matx corresponent al quart partit dels quarts de final de la Copa del Rei d’hoquei patins disputat al Pavelló Olímpic de Reus