Salut iniciarà dilluns cribratges massius de Covid-19 al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat

La recollida de mostres s’adreça als residents al barri que siguin asimptomàtics i tinguin entre 18 i 40 anys

La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa
Alba Vergés, consellera de Salut, ha alertat de l'avenç del coronavirus a Catalunya. | Cedida

El Departament de Salut farà entre el 24 i el 28 d'agost un cribratge massiu per detectar possibles contagis de la covid-19 al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. El punt de recollida de mostres estarà situat al Centre Cívic de Sant Ildefons que romandrà obert de les nou del matí a les set de la tarda.

Es recolliran mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, i que siguin residents al barri, tinguin entre 18 i 40 anys, siguin asimptomàtics, i no s’hagin fet recentment una PCR per a la detecció del SARS-CoV-2.

Igual que la resta de cribratges intensius fets els darrers dies en altres localitzacions de Catalunya, l’objectiu de la campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

Més de mig miler d'asimptomàtics detectats a tot Catalunya

Aquest divendres, el Departament de Salut ha anunciat que ha fet fins ara un total de 21.216 proves PCR (dades provisionals) en els cribratges de Covid-19 en diverses localitats de Catalunya i ha detectat 513 positius de persones sense símptomes —asimptomàtiques, tot i que també podrien ser presimptomàtiques—, el 2,41% de les mostres analitzades.

Salut ha intensificat en els darrers dies aquesta estratègia iniciada fa unes setmanes per cercar de manera més proactiva el virus entre la població, amb l'objectiu de detectar de forma precoç els positius i aïllar-los, així com als seus contactes, per disminuir-ne la transmissió comunitària. En els cribratges dels darrers dies, s'han detectat 160 casos a Santa Coloma de Gramenet; una vintena al barri de Ca n'Oriac de Sabadell i 34 al barri barceloní del Besòs.

Així, aquest mateix divendres, Salut ha començat cribratges massius als municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Reus i Granollers, juntament amb les Franqueses del Vallès i Canovelles.


Comentaris

envia el comentari