YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Com afectarà el coronavirus a la teva Declaració de la Renta d'aquest 2020

Els ERTES, els ajuts i altres canvis derivats de la pandèmia afectaran la propera declaració de la renda

Imatge de la façana de l'Agència Tributària
Els tècnics fiscals fan una sèrie de recomanacions per a la pròxima declaració | Twitter

Més enllà de l'emergència sanitària derivada del coronavirus, la pandèmia ha provocat també una profunda crisi econòmica. I això es veurà reflectit en la declaració de la renda 2020, on la campanya començarà l'abril de 2021. Els tècnics fiscals aconsellen aprofitar les últimes setmanes de l'any per rebaixar la factura de l'IRPF.

L'any 2021 entraran en vigor noves pujades que suposaran un impacte en la declaració de la renda, així que les últimes setmanes de 2020 són l'última oportunitat per aconseguir una rebaixa. Els assessors fiscals t'expliquen com fer-ho.

Canvis en la declaració pel Coronavirus

Segons els tècnics del ministeri fiscal, pots arribar a estalviar fins a 4.500 euros en el cas de les rendes més altes, i 1.700 per a ingressos anuals de 21.000 euros. El principal factor a tenir en compte en la pròxima declaració són els ERTO, ja que els treballadors subjectes a aquesta mena d'expedients hauran tingut dos pagadors, l'empresa i el SEPE.

En aquest cas cal fer una declaració quan se superen els 14.000 euros anuals, en lloc dels 22.000 exigits quan hi ha un sol pagador. Això sempre que les prestacions no superin els 1.500 euros. El consell dels assessors és que els treballadors demanin una pujada de la retenció per última nòmina de l'any.

Les mares afectades per ERTO o pel cessament d'activitat, amb fills menors de tres anys i amb dret a la deducció per maternitat, no podran aplicar-la pel temps que hagin estat afectades. També s'han d'incloure en la declaració tots els ajuts rebuts, inclosos els que ha creat el Govern durant la pandèmia.

D'altra banda, el període de 72 dies en què els terminis tributaris es van ajornar amb motiu de l'estat d'alarma, han de portar a una ampliació pel mateix període de temps per a reinvertir en un habitatge habitual l'obtingut per la venda d'una altra, sense tributar pel guany patrimonial. També serà així amb la reinversió de recursos en les rendes vitalícies de majors de 65.

Altres consells per estalviar en la declaració

A més, cada comunitat autònoma té els seus respectius descomptes a l'hora de fer la declaració. És recomanable estar sempre atent a les rebaixes lligades al pagament en guarderia dels fills, transport públic, despeses educatives, lloguer d'habitatges, instal·lació de dipòsits d'estalvi d'aigua o energia, etc.

El naixement d'un fill canvia els comptes d'un nucli familiar, així com un matrimoni, un divorci o una discapacitat. Es recomana informar l'ocupador de la situació personal per poder ajustar l'IRPF segons les circumstàncies familiars que sorgeixin.

Els xecs restaurants, assegurances de salut per al treballador, vals en transport i altres salaris en espècie estan exempts de pagar l'IRPF. Altres estalvis vinculats a la feina són les despeses en les quotes sindicals, col·legis professionals i advocats per a plets laborals, que permeten una deducció en la renda.

D'altra banda, destinar diners a ONG, fundacions i entitats sense ànim de lucre ofereix beneficis fiscals: fins a un 80% en els primers 150 euros, i un 40% en les següents quantitats. Una altra de les deduccions arriba per la compra d'un habitatge, pel que és necessari amortitzar la hipoteca abans del 31 de desembre.

Els avantatges fiscals es disparen per als majors de 65 anys, especialment per la venda d'un habitatge. Els tècnics recomanen esperar a tenir 65 anys per traspassar la residència, ja que estarà lliure d'impostos. Respecte als plans de pensions, les aportacions de fins a 8.000 euros també són deduïbles en l'IRPF.

Pel que fa a les deduccions per als propietaris de béns immobles de lloguer, les despeses en l'IBI, assegurances, comunitat, agències i altres, aporten beneficis fiscals. També les inversions. Si vols vendre alguns béns, és aconsellable estudiar la millor opció per estalviar en els impostos en la declaració de la renda de l'any que ve.


Comentaris

envia el comentari