Vista panoràmica d'un centre de El Corte Inglés

La Covid colpeja: L'històric Corte Inglés que tanca avui després de 18 anys obert

Milers de veïns de Jaén van sortir al carrer per a intentar que la direcció reconsiderés la seva intenció de tancar l'establiment

La crisi del coronavirus no perdona. De multinacionals a empreses familiars, la Covid-19 ha irromput de manera letal en moltes d'elles. I ara, després d'un any de pandèmia, a qui li toca sofrir és El Corte Inglés.

El passat divendres, 26 de febrer, la companyia va anunciar el primer Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de tota la seva història i que afectarà un màxim de 3.500 dels seus treballadors, del total de 90.000 que l'empresa té en plantilla. A més, les pèssimes notícies no acaben aquí, perquè un dels seus centres més concorreguts es veu obligat a tancar a partir d'avui per culpa d'aquesta crisi.

Es tracta de El Corte Inglés de Linares, a Jaén (Andalusia), que aborda aquest dissabte, 27 de febrer, el seu últim dia d'obertura al públic després de l'anunci de la direcció de tancar de manera «temporal» el centre. La cadena tanca l'espai després de 18 anys en una ciutat especialment saquejada per la crisi del coronavirus, perquè Jaén és una de les localitats amb major taxa d'atur de tota Espanya.

De fet, en fer-se pública la notícia, milers de veïns de Jaén van sortir al carrer per a intentar que la direcció reconsiderés la seva intenció de tancar El Corte Inglés. Malgrat això, l'empresa va mantenir la seva postura inicial i es va negar a fer marxa enrere. El centre, de cinc plantes, va obrir les portes l'any 2002, sent el primer de la província de Jaén i va donar treball a desenes de persones que ara es veuen abocades a una situació límit.

Ara, després del tancament, tan sols seguiran amb la seva activitat en el centre de Linares l'òptica i les agències d'assegurances i viatges.

Un terç de la plantilla es recol·locarà

Malgrat això, un total de 70 treballadors dels 223 de El Corte Inglés de Linares, a Jaén, podran recol·locar-se en el centre que la companyia té en el centre que té la companyia en el capital, segons l'acord de la taula negociadora.

Als 70 treballadors la signatura els abonarà 100 euros al mes com a compensació per les despeses de desplaçament. Segons s'ha informat des de la Federació d'Associacions Sindicals (Fasga) com a sindicat amb major representació, l'acord contempla també que aquells treballadors que no aconsegueixin ser recol·locats en el centre de Jaén capital podran sol·licitar fins a quatre centres de preferència amb el compromís que li serà assignat un d'ells.