Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imagen de archivo de un mosquito

Les coses que segur que fas malament amb el repel·lent de mosquits (i com corregir-les)

Hi ha algunes coses a tenir en compte a l'hora d'escollir i aplicar un repel·lent de mosquits

Amb l'estiu arriben, entre moltes altres coses, les molestes picades de mosquit, especialment en llocs humits o amb aigua estancada prop. És cert que hi ha nombrosos remeis per foragitar-los, encara que no sempre funcionen. És això, o potser que no sempre sabem utilitzar-los correctament? Si optem per un repel·lent per aplicar directament al cos, és molt important tenir en compte una sèrie de consideracions.

Com saber quin repel·lent utilitzar

Al mercat hi ha una gran varietat de locions, cremes, esprais o polseres, i totes elles diuen evitar les picades de mosquit. Però llavors, quina hem d'utilitzar? Per començar, segons ha explicat la responsable de R+D de Laboratoris Montplet/Newell, Laura Molina, una de les principals coses que cal tenir en compte és qui utilitzarà el repel·lent.

Cal distingir, bàsicament, entre dos tipus de població, adults i nens. És de vital importància tenir en compte que, si es tracta de nens, cal comprovar molt bé l'edat mínima per a la qual el seu ús és apte. En cas de no ser apte per a l'edat de l'infant en qüestió, no li hauria de ser aplicat. Hi ha molts repel·lents que utilitzen actius com el DEET en altes concentracions, cosa que fa no aptes per a nens.

El millor en aquests casos és utilitzar repel·lents pensats per a nens, els considerats pediàtrics. Aquests, normalment, no porten alcohol. Una altra de les coses que caldria tenir en compte és la localització geogràfica: cal diferenciant entre una zona tropical o una zona temperada, equació que a l'Estat espanyol o a Catalunya no és gaire difícil de resoldre.

També és important fixar-se en les hores de protecció que ofereix el producte i comprar-ne un que s'adeqüi a les necessitats. Com més concentració tingui, més temps de protecció donarà, però això no influeix en si aquesta protecció és major o menor. Un altre dels aspectes que cal tenir en compte és el nombre d'aplicacions indicades. Una cosa de vital importància també és comprovar que el producte en qüestió ha estat testat dermatològicament.

També cal buscar el número de registre del producte a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per certificar la seva seguretat. D'altra banda, l'experta explica que, normalment, les locions i esprais són més eficaços que altres eines com les polseres. Aquestes solen proporcionar protecció més localitzada a la part del cos on es col·loquen.

Els errors que cometem quan ens apliquem un repel·lent

No només és important tenir clar quin repel·lent de mosquits cal comprar, també importa com l'apliquem. Hi ha certes coses que a vegades no tenim en compte i són importants. Per exemple, en cas d'haver-nos aplicat abans un protector solar, cal esperar vora mitja hora abans de posar sobre els mateixos llocs el repel·lent. També és important fixar-nos en l'àrea en la qual posem l'antimosquits:  mai l'hauríem d'aplicar molt a prop dels ulls o les mucoses i tampoc a les mans.

Per això, és important, després d'aplicar-nos el repel·lent, rentar-nos les mans. Si queda producte a les nostres mans, aquest pot entrar en contacte amb zones de risc com la boca o els ulls i causar irritacions. Cal tenir clar també que un dels grans errors és aplicar producte en excés o en zones que no ho necessiten. És important, per fer-ho correctament, llegir les indicacions del repel·lent, per saber com cal posar-ho i en quines quantitats o amb quina freqüència.

Una altra cosa que cal tenir en compte és que el repel·lent s'hauria d'aplicar abans d'exposar-se als mosquits. És a dir, és convenient posar-lo abans de sortir al carrer o anar al lloc en el qual ens volem protegir.