Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La detenció de diversos membres de col·lectius de protesta va fer esclatar la guerra entre els CDR i el Govern

Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil blindaran Barcelona fins el 10-N

Les protestes van començar ahir amb una casserolada al rei davant el Palau de Congressos i s'esperen més durant la setmana

Manifestació suport cdr
Els cossos policials estan en alerta per les diferents manifestacions i protestes convocades durant la setmana | Catalunya Diari

Efectius dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional estaran desplegats a Barcelona fins al 10-N, dia de les eleccions generals, per garantir la seguretat i evitar nous aldarulls. Els cossos estan en alerta des d'ahir, quan  els Comitès de Defensa de la República (CDR) van organitzar una casserolada davant el Palau de Congressos de Catalunya i diversos talls del trànsit a la Diagonal.

Convocatòria d'Arran

Els reis d'Espanya, acompanyats de les seves filles Elionor i Sofia, presidiran avui dilluns els Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGI), el qual portarà a l'hereva al seu primer viatge oficial a Catalunya. 

El congrés i l'entrega de premis, que començaran a les 18.00 hores, tindran lloc a la capital catalana després que l'Ajuntament de Girona negués el permís per celebrar-ho a la ciutat, on la cerimònia ha tingut lloc fins ara. 

Amb motiu de l'entrega a Barcelona,  Arran ha convocat una protesta a les 16.00 hores on demanen «bloquejar» els accessos a l'edifici i l'entrada a la ciutat, sota el lema 'Ni Rei ni por'. Tot el perímetre de l'edifici es troba envallat per les forces de seguretat des del passat diumenge.

Sense representació del Govern 

L'acte d'entrega de premis tindrà lloc aquest dilluns a la tarda,  però abans d'això els reis i les seves filles tindran una trobada amb responsables de la Fundació Princesa de Girona i amb algun dels anteriors premiats. 

A la cerimònia central parlaran la princesa, que es preveu que pronuncii algunes paraules o frases en català, i el seu pare, Felip VI. També assistirà en representació de l'Executiu la vicepresidenta Carmen Calvo. A l'acte assistiran també centenars de convidats, entre ells nombrosos empresaris com el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el de Foment del Treball, Josep Sánchez Libre. Per la seva part, no es preveu que assisteixi cap representant del Govern.

La presència de la família reial a Barcelona serà la primera a Catalunya després de la sentència del procés i dels aldarulls que van protagonitzar la setmana de protestes. JxCat i ERC van sol·licitar que l'acte s'ajornés per les imminents eleccions del 10-N. No obstant això, la Junta Electoral Provincial de Barcelona va negar-s'hi argumentant que Felip VI no té «adscripció política» i l'esdeveniment en qüestió és una entrega de premis «sense contingut electoral».

També et pot interessar...