El passeig de la platja de Llafranc, ple de turistes (03/04/2021).

La Costa Brava, col·lapsada de turistes: «Estem desbordats»

L'Ajuntament ha hagut de reforçar alguns dels serveis i calcula que hi ha unes 30.000 persones a la costa del municipi

L'Ajuntament de Palafrugell fa una crida a la responsabilitat després de la important quantitat de visitants que ha rebut durant aquesta Setmana Santa. L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, reconeix que n'hi ha hagut «més dels que esperaven» i assenyala que s'han vist «desbordats». Amb tot, Piferrer confia en què tothom respecti les mesures i no hi hagi un increment de contagis.

De fet, el nombre de visitants ha obligat l'Ajuntament a reforçar alguns serveis com el d'escombraries per donar resposta a les necessitats del municipi. Piferrer calcula que entre Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc hi ha unes 30.000 persones, la gran majoria de segones residències de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els turistes omplen les platges, els restaurants i el nucli antic de Sitges

En un sentit similar, les platges, el passeig i el nucli antic de Sitges s'han omplert aquest Dissabte de Glòria de turistes. Tot i que la majoria de gent ha mantingut la distància de seguretat per evitar contagis, en els carrers amb més comerços de la ciutat s'han registrat aglomeracions. Al passeig de la Ribera tots els vianants duien mascareta, però a la sorra alguns han aprofitat per treure-se-la perquè els toqués el sol. Les platges s'han omplert de persones que han aprofitat el bon temps per passejar i, fins i tot, banyar-se. Algunes han vingut a Sitges de vacances en segona residències o hotels, altres s'han desplaçat per passar només el dia. Al migdia els restaurants han omplert totes les taules en els dos torns.

La majoria dels que ha aprofitat el bon temps per anar a la platja només s'han mullat els peus. De fet, els més valents han estat els nens que aquesta Setmana Santa han aprofitat per estrenar la temporada de bany. Així ho han fet els dos fills de l'Alba Pellicer, que ha vingut amb la seva família des de Berga per veure com està l'apartament que tenen. «Avui només ens quedem a passar el dia perquè la Pasqua la farem a casa amb els avis i nosaltres», ha explicat en declaracions a l'ACN tot detallant que feia dies que volien venir a «veure com està l'ambient» que, segons ella, «està molt bé». «Hi ha molta gent, però la veritat és que respecten bastant les distàncies i ens sentim segurs», ha conclòs.

També ha vingut a Sitges a passar el dia la Maria Roda de Sant Boi de Llobregat que divendres va veure que «hi havia bona previsió de temps» i va decidir venir a passar el dia a la platja amb la seva gossa. Ella ha assegurat que no esperava que hi hauria «tanta gent». On ha detectat més aglomeracions és a la zona del nucli antic, on, segons ella hi ha massa «acumulació» de persones. «Al passeig i a la platja s'hi està molt millor per passejar», ha explicat tot destacant que «el dia acompanya i que ja hi havia ganes de bon temps, de sortir de casa i de normalitat». La Maria no venia a Sitges des de l'any passat.