Foto de l'interior d'un cotxe.

Aquestes són les diferències entre conduir un cotxe elèctric i un tradicional

Vols comprar-te un cotxe elèctric? Abans de fer-ho és molt important que siguis conscient de què compres

Als darrers anys els vehicles elèctrics han obtingut una enorme popularitat. Així ho demostren els cotxes. Són nombrosos els aspectes que donen peu a aquesta situació, des de l’encariment del combustible fins als ajuts econòmics que reben els compradors en cas que, a l’hora de triar un automòbil, en triïn un d’elèctric. Ens referim al conegut com a PLAN MOVES II.

Si tu també hauràs de prendre la decisió pròximament, has de saber que hi ha diverses diferències no només pel que fa al consum. La conducció també canvia molt. Així doncs, és fonamental que coneguis els punts que canvien per tal de prendre una bona decisió.

L’acceleració és molt més alta amb un cotxe elèctric

A les Autoescoles Racc Start de Tarragona insisteixen molt a dir als seus alumnes que deixin anar el pedal d’embragatge molt suaument per tal que el cotxe dièsel vagi obtenint la velocitat adequada de mica en mica. Quan ja dominen aquesta maniobra, poden aconseguir una acceleració quan ho necessiten d’uns dotze o tretze segons. Ens referim al temps que triguen a assolir una velocitat de 100 km/h.

Foto de l'interior d'un cotxe.
L'acceleració, molt més alta amb un cotxe elèctric. | Getty Images

Aquest temps es redueix notablement en cas que es tracti d’un cotxe elèctric. És una diferència significativa en la conducció, sobretot en fer avançaments que són una mica perillosos si no es disposa d’un vehicle que acceleri molt en poc temps. L’entrega del par motor és immediata, el qual no succeeix amb els automòbils tradicionals.

Acostuma a pensar-se que tenir un cotxe que acceleri molt és perillós, però no és així. Un clar exemple el tenim a les autopistes de Catalunya. A l’AP-7 és molt habitual que algun dels camions que circulen per la dreta es canviï al carril del mig per fer un avançament. El problema el tenen a la limitació de la seva velocitat: la maniobra es produeix lentament.

Davant aquesta situació, un conductor que està darrere convé que avanci el grup de camions com més aviat millor. Si l’acceleració no és gaire alta, en canviar al carril esquerre per fer l’avançament, podria ser perillós especialment en cas que uns quants metres més enrere es trobi un vehicle circulant a elevada velocitat pel mateix carril.

Per sort, amb un vehicle elèctric la maniobra es completa en un parpelleig, podent avançar als camions en un temps rècord per tornar al carril del mig o al de la dreta a la velocitat recomanada.

Una autonomia bastant més baixa

Ara que hem parlat d’una velocitat de 120 km/h, només cal donar una ullada a la mateixa AP-7 abans esmentada per veure que molt pocs cotxes elèctrics circulen al límit permès. De fet, acostuma a passar tot el contrari.

Imatge d'una dona conduint un volant d'un cotxe Toyota
Els cotxes de tota la vida tenen els dies comptats: però quant de temps els queda?. | Getty Images

No importa si es tracta d’un Tesla, un BMW o fins i tot un Dacia, marca que s’ha popularitzat al segment elèctric en fabricar un dels cotxes més assequibles: el model Spring. En qualsevol cas, l’autonomia es redueix de manera molt considerable si la velocitat és elevada.

Estem parlant que un Tesla pot aguantar uns 350 kilòmetres a 110 km/h, però la xifra es veuria notablement afectada en cas de circular a un total de 120 km/h.

Amb un cotxe tradicional la conducció és molt més còmode i despreocupada en aquest sentit. El tanc de combustible fàcilment permet recórrer 600 kilòmetres o més sense haver de preocupar-se massa per la velocitat, ja que el consum és bastant moderat: aproximadament uns 6,5 litres als 100 km.

Tot i que les bateries dels cotxes elèctrics estan millorant, continuen estant molt per darrere respecte al que ofereixen els automòbils convencionals pel que fa a l’autonomia.

Per altra part, no podem oblidar que la circulació és més dinàmica al dur un cotxe tradicional a l’hora de proveir combustible al vehicle de quatre rodes. En un parell de minuts es completa l’operació, mentre que carregar la bateria d’un model elèctric requereix unes hores.

La conducció elèctrica és menys sorollosa

Hi ha persones a qui els agrada sentir el motor d’un cotxe tradicional, sobretot als amants de l’automobilisme, però la majoria dels conductors prefereixen un funcionament silenciós del vehicle en qüestió. Si també és el teu cas, no t’ho pensis: els elèctrics estan fets per tu.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Quan un conductor es posa per primera vegada al volant d’un cotxe elèctric, el primer que el fa al·lucinar és precisament l’absència de soroll. El silenci ve donat no pel bon aïllament acústic del vehicle, sinó pel funcionament tan silenciós del motor que és bastant més sorollós en cas de dur un model tradicional.


Això sí, quan es condueix per ciutat s’ha de vigilar encara més amb els vianants. Quan estan creuant, senten de lluny un cotxe convencional que no s’atura, però els elèctrics són tan silenciosos que molts cops els passen desapercebuts acústicament. És per aquest motiu que, conduint un automòbil elèctric, has d’anar amb molta precaució sobretot quan circulis per passos de vianants.