Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les riuades s'han endut vehicles a la demaració de Girona.

El temporal torna a fer estralls a Catalunya i les riuades s'enduen diversos cotxes

Els Bombers han rebut una allau de trucades provinents de l'Empordà i el Gironès

Cap de setmana d'aiguats a Catalunya, cap de setmana de problemes. I fa dues setmanes els aiguats i les riuades feien estralls a Tarragona, ara ha estat el torn de Girona. Els aiguats i les riuades d'ahir divendres han provocat importants incidències a la demarcació de Girona, on fins i tot s'han vist imatges de vehicles arrossegats per l'aigua. 

Segons els Bombers de la Generalitat, les riuades s'han endut diversos vehicles a través del riu Rissec, a Corçà, des de Monells. Els vehicles es van desplaçar uns dos quilòmetres i han aparegut a primera hora d'aquest matí a Monells. Els Bombers han confirmat que dins els vehicles no hi havia ningú. 

A més a més, el cos ha explicat que han treballat al llarg d'aquest matí en una trentena d'incidències relacionades amb les pluges. Especialment, la majoria d'aquestes s'han registrat a l'Empordà i a la comarca del Gironès. La majoria han estat per atendre acumulacions i filtracions d'aigua o incidències al cablejat elèctric. 

A la tarda, més pluja 

Segons explica el Meteocat, al migdia s'esperen precipitacions al quadrant nord-est del territori i a punts del litoral i prelitoral, mentre que en són possibles de més disperses a altres punts de l'interior. 

A partir de llavors s'esperen nous ruixats de distribució irregular, els més actius a punts del Prepirineu, de la Catalunya central i del prelitoral. En general, la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, acumularà quantitats minses o poc abundants, i localment anirà acompanyada de tempesta.

Demà diumenge al matí s'espera una certa estabilitat climatològica, amb clarianes i un dia generalment assolellat. Tot i això, les pluges poden reaparèixer a la tarda a la Catalunya central, al Pirineu i al Prepirineu i a les Terres de l'Ebre.