Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont.

La polèmica reacció de Puigdemont després del cop de porta de Junts al Govern

Puigdemont celebra el vot massiu a la consulta: «És una lliçó»

Carles Puigdemont ha celebrat el vot massiu de les bases a la consulta de Junts que ha decidit abandonar el Govern. A través de Twitter, l'expresident de la Generalitat ha indicat: «El primer que em surt és donar les gràcies. A tothom. Als afiliats per haver donat una lliçó magistral de democràcia, perquè han votat massivament i han demostrat per què s'han apuntat al partit. Volen fer política, de la bona, la que debat, contrasta, escolta i participa».

Cal destacar que l'expresident de la Generalitat s'havia mostrat partidari de la sortida de Junts del Govern. L'exalcalde de Girona havia retuitat dies abans un missatge de Josep Rius on apostava perquè Junts marxés del Govern. 

Des de Junts, hores després del cop de porta, van més enllà i ja parlen d'eleccions. 

Foto de Jordi Turull i Laura Borràs.
La decisió de Junts per Catalunya de deixar el Govern deixa ERC a l'estocada: arriba el moment de prendre decisions. | ACN

Junts va més enllà i ja parla «d'eleccions»

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha considerat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, únicament té dues opcions després de la sortida de Junts del Govern. 

«Ara, o qüestió de confiança o eleccions, és que no hi ha més. Tu has de ser president amb el suport de la cambra en base als compromisos que has adquirit», ha assenyalat Turull en una entrevista a 'Rac 1'. 

«De 74 vots que et van fer president, 41, no 6 o 7, et diuen que ja no tens la seva confiança perquè no has complert els acords que havies signat», ha recordat el secretari general de Junts, que sí ha descartat una moció de censura contra Aragonès. «No l'hem discutit ni l'hem parlat. Però ara mateix no és una opció i no és el moment», ha reflexionat Turull.

De moment, des d'ERC insisteixen en estar en stand by. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que «en aquests moments» no es plantegen obrir el Govern «directament» per negociar amb altres partits i ha apuntat que «probablement» el nou executiu estarà configurat a principi de la setmana que ve.