Imatge del Sant Jordi a Barcelona

«La situació de la Covid-19 està empitjorant de manera accelerada a Catalunya»

L'epidemiòleg Oriol Mitjà explica que la situació va a pitjor: «L'òmicron 2 acaba d'arribar i la incidència s'està disparant»

Catalunya, segons Oriol Mitjà, travessa un moment absolutament clau. Tot just quan es comencen a enretirar mascaretes i la Covid sembla superada, l'epidemiòleg insisteix en el fet que «la situació està empitjorant i, a més, ho fa de manera molt accelerada aquesta setmana». 

Oriol Mitjà, que ahir mateix va explicar que s'havia contagiat de Covid-19, diu que cal anar molt amb compte amb el moment actual. «La situació epidèmica va canviant. Jo la setmana passada, abans de Sant Jordi, defensava que la situació era prou bona i que s'havien de retirar mascaretes. Ara la situació és diferent: ha canviat i va a pitjor». 

Entrevistat al 'Planta Baixa' de TV3, l'epidemiòleg avisa: «L'òmicron 2 acaba d'arribar i s'està disparant entre la gent de 60 anys. A Catalunya creix el nombre d'hospitalitzacions i morts». 

«Un infectat pot anar a l'hospital»

Així mateix, l'epidemiòleg explicava que la reducció de la immunitat és un dels punts pels quals s'explica el moment actual. «El repunt s'explica per l'arribada d'aquesta variant, per la reducció de la immunitat a la població en general i perquè l'1 d'abril es va desmuntar el sistema de proves», diu. 

«I, per tant, una persona infecciosa, pot anar a la feina i al gimnàs. El teu company, al teu costat, et pot estar infectant... pot anar a Sant Jordi i, el que és pitjor, pot anar a un hospital», sosté Mitjà. 

«El 20 d'abril, amb la retirada de la mascareta, la gent ha canviat de manera radical el seu comportament. Ja no segueixen cap recomanació d'aïllament i de mascaretes. Per Sant Jordi els carrers estaven plens... tothom està desbocat», explica al 'Planta Baixa' de TV3

Mitjà assenyala un col·lectiu: els joves

Així mateix, l'epidemiòleg ha explicat que el col·lectiu dels joves és un dels grans factors causants de la situació actual. 

«Els joves tenen la necessitat de passar pàgina. Tenen un punt de fredor, no es preocupen per la gent vulnerable. Els millennials volen tenir totes les llibertats, però no responsabilitats. Em preocupen», sosté. 

Finalment, preguntat per la seva situació personal, Mitjà ha dit que «quan no tinc febre estic bé» i ha afegit: «És la primera vegada que agafo la Covid-19. És un cert sentiment de culpabilitat i també de frustració; s'està permetent que hi hagi moltes aglomeracions».