El govern espanyol pacta amb les comunitats l'estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus

Es crearà un registre estatal amb informació que serviran les mateixes autonomies

Una investigadora russa, treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus
Les Comunitats Autònomes hauran de disposar dels materials, equips i recursos necessaris per administrar les vacunes | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha pactat aquest dimecres amb les Comunitats Autònomes (CA) una estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus que s'elaborarà de forma conjunta. L'estratègia, ha informat Illa durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), s'elaborarà de forma conjunta, tindrà en compte l'opinió d'experts en bioètica i de societats científiques i s'aprovarà en el mateix Consell.

Les Comunitats Autònomes, per la seva banda, hauran de disposar dels materials, equips i recursos necessaris per administrar les vacunes que proveeixi el Ministeri de Sanitat. A més, es crearà un registre estatal de vacunació davant la Covid-19 amb informació de les CA i les Ciutats Autònomes. L'estratègia de vacunació comuna forma part d'un paquet d'actuacions coordinades que, segons Illa, respon a la necessitat de reforçar les mesures de control de la covid-19 amb més vigilància i minimitzar els riscos per a la salut dels grups vulnerables i de la població en general.

D'altra banda, el CISNS ha acordat dur a terme tres noves onades de l'estudi estatal de seroprevalença l'octubre d'aquest any i el febrer i el juny de l'any vinent. Les proves dutes a terme fins ara han constatat una immunitat del 5% de la població. També s'ha acordat que els cribratges en població asimptomàtica es duguin a terme sota els criteris dels serveis de Salut Pública de les CA.
 

Finalment, també s'han pres mesures per reforçar la coordinació amb les entitats locals. Així, s'ha acordat recomanar la implementació de mecanismes de comunicació i coordinació intersectorial en l'àmbit local, des de la cooperació entre administracions, i la tasca conjunta entre CA i entitats locals.

 

Sanitat suma 4.410 nous casos de Covid-19 a Espanya en tan sols 24 hores

El Ministeri de Sanitat ha registrat 8.866 nous positius i 34 morts més per covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats dimarts. Segons l'últim informe, publicat aquest dimarts, hi ha hagut 543.379 casos confirmats per proves diagnòstiques des que va començar la pandèmiaMadrid continua encapçalant les noves infeccions i acumula 152.185 positius, 16.815 en els últims 7 dies. Per darrere de Madrid se situa Catalunya, que registra en total 119.839 casos per proves diagnòstiques, 5.684 en els darrers 7 dies.

Les comunitats amb més contagis

La comunitat autònoma amb més diagnosticats en l'últim dia és Madrid amb 1.728 positius. La segueixen el País Basc (633), Andalusia (366), Aragó (281) i Canàries (215). La resta se situen per sota dels 200 casos i Catalunya, en concret, en registra 93.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 29.628 el total de morts per coronavirus a tot l'Estat espanyol, 34 més que aquest dimarts. Segons l'últim informe, hi ha hagut 246 defuncions en els últims 7 dies, de les quals 80 a Madrid. A Catalunya n'hi ha hagut 4.


Comentaris

envia el comentari