Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mascareta capaç d'eliminar el coronavirus

Creen una mascareta capaç d'eliminar el coronavirus en qüestió de minuts

És l'única protecció provada científicament que neutralitza el virus

Mascareta capaç d'eliminar el coronavirus
La mascareta incorpora la tecnologia de TrioMed i proporciona un nivell avançat de protecció | i3 BioMedical

La companyia canadenca i3 BioMedical Inc., especialitzada en el desenvolupament i fabricació de nous productes anti-microbials, ha produït una mascareta capaç d'eliminar les partícules de coronavirus que s'hi impregnen en només uns minuts. Un equip de científics de la Universitat de Toronto  (Canadà) han comprovat la seva eficàcia i asseguren que desactiva el 99% del coronavirus suspès. 

Destrueix les partícules del virus

Segons un estudi publicat a The Lancet, el coronavirus és capaç de romandre durant set dies  a la part externa de la mascareta, sigui del tipus que sigui. A més a més, segons especifiquen en un altre estudi de l'American Journal of Infection Control, les persones es toquen la cara una mitjana de 23 vegades cada hora, cosa que augmenta el risc de contagi tot i dur la mascareta posada. 

La mascareta quirúrgica TrioMed Active Mask tipus IIR incorpora la tecnologia de TrioMed, que destrueix les partícules de coronavirus que es dipositen en aquesta en tan sols uns minuts. Per tant, proporciona un nivell molt avançat de protecció  activa, tant per als treballadors sanitaris com per a la població en general. 

«La TrioMed Active Mask és la primera i única protecció respiratòria que ha demostrat científicament  desactivar el virus que causa la Covid-19, reduint de forma dràstica el risc de contaminació per al portador», ha dit Pierre Jean Messier, fundador i conseller delegat de i3 Biomedical Inc. 

Mascaretes revolucionàries

Un grup d'investigadors israelià ha volgut anar més enllà i han desenvolupat una mascareta que elimina qualsevol rastre del virus en tan sols 30 minuts i gràcies al carregador del mòbil. Es tracta d'una mascareta, molt semblant a les quirúrgiques, que inclou un port USB a través del qual es pot carregar al corrent. 

Segons han explicat els investigadors, la mascareta inclou una capa de fibres de carboni que és capaç d'arribar als  70 graus, temperatura suficient perquè mori el virus. Molts asseguren que no són eternes, ja que l'exposició a la calor moltes vegades també pot fer malbé la tela. Tot i que encara no s'ha comercialitzat, els investigadors adverteixen que no s'ha de dur posada mentre estigui endollada.