Imatge de les terrasses obertes en el primer dia de fase 1 a Barcelona, 25/05/2020

El Gremi de Restauració acusa al Govern de voler provocar el tancament del sector «per la porta de darrere»

Pallarols creu que mantenir bars i restaurants oberts però instar la gent a quedar-se a casa és una «trampa mortal»

El Gremi de Restauració de Barcelona considera que amb les noves restriccions impulsades a la capital catalana, el Govern pretén decretar el tancament del sector  «per la porta del darrere». 

En declaracions a l'ACN, el director del Gremi, Roger Pallarols, ha criticat que mantenir bars i restaurants oberts i encoratjar la gent a no sortir de casa «és una  trampa que pot ser mortal per la viabilitat de moltíssimes empreses que estan ja molt tocades pels efectes de la Covid-19». Pallarols ha descrit com «una mala decisió» la iniciativa del Govern, i li ha demanat que «parli clar als bars i restaurants de Barcelona».

El director del Gremi de Restauració ha exigit «una major maduresa» als governants i «claredat» a l'hora de traslladar quines decisions volen posar a la pràctica.

En aquest sentit, Pallarols ha dit que si la Generalitat vol tancar la restauració, ho ha de dir i «articular mecanismes de protecció de les empreses» com els ERTO. A més, ha d'exigir al sector immobiliari que no cobri els lloguers mentre no hi hagi clientela, ha remarcat.

La Generalitat recomana als barcelonins que es quedin a casa

Els brots i la preocupació pel coronavirus creix sense aturador a Catalunya i ara tots els focus apunten a Barcelona. La capital catalana ha viscut un incessant creixement dels nous contagis sobretot a partir del brot a l'Hospitalet i la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui diferents mesures per mirar de pal·liar la situació. En aquesta línia, el conseller Buch ha assegurat que s'aplicaran a Barcelona les mateixes mesures de confinament que ja es van aplicar en tres barris de l'Hospitalet de Llobregat.

Els municipis on s'apliquen aquestes mesures són Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona.

«Vista l'evolució dels contagis a l'àrea metropolitana de Barcelona, avui estenem les mesures que estan en vigor a 3 barris de l'Hospitalet. Recomanem als habitants de l'àrea metropolitana que no es desplacin a segones residències aquest cap de setmana», ha dit Meritxell Budó. A més, el Govern recomana no sortir de casa i tanca cinemes, teatres i locals d'oci nocturn. Limita l'aforament interior de bars i restaurants al 50%.