Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de un laboratorio del Hospital Clínic de Barcelona

Creen a València el primer kit genètic per a detectar el coronavirus

La companyia en qüestió també va ser l'encarregada de dissenyar el primer kit de detecció del virus Zika

Imagen de un laboratorio del Hospital Clínic de Barcelona
Una empresa valenciana crea el primer kit genètic per a detectar el coronavirus| València Diari

L'empresa Genetic Analysis Strategies, situada en Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant),  ha llançat el primer kit genètic per a la detecció ràpida del coronavirus 2019-nCoV, un virus d'origen desconegut, detectat per primera volta en desembre de 2019 en la ciutat de Wuhan (la Xina) i que ja ha generat més de 4.000 infectats i més d'un centenar de morts.

L'empresa ha informat este dimecres en un comunicat que, després dels primers assajos clínics fets per científics xinesos i alemanys i desenvolupats els primers protocols dissenyats per a detectar el virus, Genetic PCR Solutions (GPS) ha analitzat el conjunt de dades genòmiques i ha dissenyat una solució completament específica per a este nou coronavirus.

Este sistema de diagnòstic en temps real (qPCR), d'ús individual, conté tots els reactius (deshidratats) als que només es necessita agregar la mostra. Este nou kit, que estarà en el mercat a partir d'esta setmana,  és el primer disponible comercialment per a una detecció ràpida del nou virus.

Tres brots de coronavirus en els últims anys

El coronavirus és un  tipo de virus d'origen encara per determinar que pot provocar diferents malalties, des d'un refredat fins a una síndrome respiratòria greu. Es transmet de manera limitada entre els humans per via respiratòria, però se sap que certs animals com les ratapinyades actuen com a portadors.

En els últims anys, s'han detectat tres brots importants de diferents tipos de coronavirus, el SRAS-CoV, que es va iniciar en la Xina en 2002 i va afectar a més de 8.000 persones; el MERS-CoV, coronavirus causant de la síndrome respiratòria d'Orient Mitjà que va sorgir en 2012 en l'Aràbia Saudita i. finalment, el que preocupa actualment, el 2019-nCoV, que es va detectar a finals de desembre del passat any en la ciutat de Wuhan (la Xina).

L'empresa dissenyà el 1r kit genètic per a la detecció del virus Zika

No és la primera volta que esta empresa il·licitana de base tecnològica crea un component per a la detecció de malalties. En 2016, ja va generar el primer kit genètic per a la detecció del virus Zika, cosa que demostra el seu caràcter innovador i el seu interés social per desenvolupar productes per al control de brots epidèmics que amenacen la salut mundial.

També pots llegir...