Un grup d'escolars sortint de l'escola la Farga de Girona

Creix la incidència de la Covid-19 a les escoles i es tanca un altre centre educatiu

Actualment hi ha 1.102 grups escolars confinats —53 més— i 26.472 —1.168 més— persones en quarantena

Nou increment en la incidència del coronavirus a les escoles de Catalunya. Els grups escolars confinats per Covid-19 són 1.102, 53 més que en el darrer balanç, segons les dades que ha fet públiques aquest divendres el Departament d'Educació. Aquesta xifra representa l'1,53% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha a les escoles catalanes. Així mateix, hi ha 26.472 persones confinades, 1.168 més que en el darrer balanç: 25.143 alumnes (+1.120), 1.251 docents i personal d'administració i serveis (+38) i 78 de personal extern (+10).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els positius acumulats des que va començar el curs escolar són 53.699, 389 més que en el balanç anterior. En els darrers deu dies, s'han registrat 2.456 positius als centres educatius. Ara com ara, hi ha tres centres tancats —un més que en el balanç d'ahir—, un a la Noguera, un al Baix Penedès, i un al Gironès, que representen el 0,06% del total. A més, hi ha 691 centres amb algun grup confinat, el 13,54% del total de 5.104 centres.

Segons ha informat Educació, els tres centres que estan tancats són l'Escola de Tartareu - ZER Montsec, a les Avellanes i Santa Linya, a la comarca de la Noguera; la Llar d'infants l'Oreneta, a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès); i l'Escola Bressol Nova escola bressol de Celrà, a la comarca del Gironès.

La Covid-19 en escolars, per sota de les xifres en la població general

La incidència de la Covid-19 en escolars es va mantenir per sota de la població general durant el primer trimestre, a excepció de l'ESO, segons un estudi en el marc del projecte COPEDI-CAT (Coronavirus Pediatria Catalunya). La investigació, pendent de revisió, analitza els casos positius de coronavirus als centres escolars entre el 14 de setembre i el 31 de gener. En aquest període la incidència de la malaltia en les primeres etapes es manté «sempre» per sota de la població general, a excepció del mes de gener.

En aquest sentit, els investigadors apunten que la situació del mes passat es pot explicar per la reducció dels cribratges a conseqüència de les vacances de Nadal. Amb tot, afirmen que les escoles no van jugar un rol «significant» en la propagació.