Alba Vergés, consellera en funcions de Salut, durant una visita a Reus

El Govern prorroga una setmana més les restriccions actuals a Catalunya

D'aquí a set dies s'estudiarà de nou la situació epidemiològica per valorar un possible relaxament de les mesures

Salut s'ha pronunciat finalment sobre les restriccions a Catalunya. El Procicat ha decidit mantenint el confinament comarcal i les restriccions vigents una setmana més, fins al 28 de febrer, amb excepció d'una flexibilització en les activitats extraescolars i l'esport escolar. Així, el gruix de les mesures anti-Covid vigents tornen a prorrogar-se i s'estudiaran de nou d'aquí a set dies, per veure si l'evolució de les dades i l'avenç de la pandèmia permet un relaxament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així, segons ha anunciat el Procicat, s'autoritzen les activitats extraescolars de tota mana i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària. També s'equipara l'esport federat i el que s'organitza des dels consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

La decisió del Govern de no alleugerir les restriccions s'ha pres en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt. Així mateix, la pressió assistencial continua sent alta, amb més de 2.000 persones hospitalitzades i més de 600 malalts ingressats en UCI.

Es manté el tancament del comerç no essencial durant el cap de setmana

Amb la decisió del Procicat, es mantenen les mesures anti-Covid vigents actualment a Catalunya, que inclouen el confinament comarcal, el tancament de centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, així com l'obertura del comerç no essencial només de dilluns a divendres. En aquest àmbit comercial, s'exclouen les llibreries, que des de fa dues setmanes estan equiparades als equipaments culturals i poden obrir durant tota la setmana.

El límit de les trobades es manté en un màxim de sis persones, mentre que els gimnasos mantenen l'obertura al 30% de la seva capacitat. Tot i les peticions realitzades des del sector de la restauració, els bars i restaurants mantindran l'horari d'obertura en dues franges, de 7.30 a 10.30 hores a l'hora d'esmorzar i de 13 a 16.30 hores a l'hora de dinar.

Pel que fa a l'educació, es manté la docència teòrica presencial en el primer curs de graus universitaris, mentre que les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament d'Educació mantenen la docència semipresencial. Així mateix, continuarà vigent la consideració de l'Alt Urgell i Andorra com a un únic territori, permetent la mobilitat entre ambdues zones.