Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19

Revelen les persones que patiran durs efectes secundaris per la vacuna

Així ho ha explicat la cap d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, a 'Els matins' de TV3

Entre els símptomes que pot provocar la vacuna de la Covid-19, sobretot l'administració de la segona dosi, hi ha dècimes de febre, dolor muscular i articular, mal de cap i cansament, a més de l'evident dolor al lloc de la punxada, tal com informa el '324'.

Segons ha explicat a 'Els matins' de TV3 la cap d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, la simptomatologia «passa entre el 30 i el 50% del personal sanitari vacunat, però en la majoria de casos no obliga a quedar-se a casa ni a estar de baixa, sinó que amb un parell de paracetamols es controlen els símptomes».

Els efectes secundaris són més durs en persones que han patit Covid

Aquests efectes secundaris de les vacunes, tanmateix, també són comuns amb altres injeccions. Ara bé, el que fins ara no se sabia és que aquests efectes són més severs en persones que han patit la Covid i se'ls administra la vacuna. Campins, de fet, ha explicat que han observat aquest fet i que s'està estudiant per confirmar-ho. 

«Ens ha cridat l'atenció, i per això hem posat en marxa aquest estudi, perquè no estava descrit als assajos, que les persones que han passat la Covid tenen molta més reacció a la vacuna que les que no l'han passat. No greus, però fan més febre, més component de dolor muscular, articular, mal de cap... I en aquests casos sí que alguns han hagut de cursar baixa laboral durant 2 o 3 dies, fins que passen aquests símptomes», ha declarat la metgessa. 

Així mateix, l'experiència d'aquests sanitaris es recull en un formulari per poder concretar exactament la incidència d'aquests efectes, que tanta importància podrien tenir, fins i tot, en l'avanç en la lluita contra la Covid-19. Vall d'Hebron compta amb més de 9.000 treballadors, dels quals 8.888 ja han rebut la primera dosi, mentre que d'aquests 7.000 ja tenen les dues dosis.