Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen

Cribratge als alumnes de l'Institut de Llançà aquest dimarts per frenar els contagis

Aquest dissabte hi va haver un 'macrobotellon' a la pineda que hi ha davant del pavelló del municipi de empordanenc

Els departaments de Salut i Educació faran un cribratge als alumnes de l'Institut de Llançà, a la comarca de l'Alt Empordà, aquest dimarts. Tots els estudiants que tinguin l'autorització corresponent dels pares hauran de sotmetre's a una prova PCR per tallar els contagis que hi ha al municipi. En l'última setmana s'han detectat 14 casos nous i actualment l'índex de rebrot a la localitat és de 1.182,35 punts. La velocitat de propagació en els últims set dies és de 2,48.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Així mateix, aquest cribratge arriba després que aquest passat dissabte, 15 de maig, es fes un 'macrobotellon' a la pineda que hi ha davant del pavelló poliesportiu de Llançà. La Policia Local del municipi empordanenc ha confirmat que té constància de la festa il·legal i fonts veïnals asseguren que es van reunir prop d'un centenar de joves.

Cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa

D'altra banda, el Departament de Salut ha fet aquesta tarda un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa davant del «degoteig constant» de casos de Covid-19 que han anat apareixent a la zona durant les últimes dues setmanes i la «dificultat» des d'Epidemiologia per seguir-ne les cadenes de transmissió. En concret, Salut ha indicat que en els últims dies s'han detectat 38 infeccions de SARS-CoV-2, la majoria corresponents a brots familiars.

El cribratge s'ha fet entre les quatre a set de la tarda a l'Espai de Sant Joan, cedit per l'Ajuntament de Tortosa a Salut per aquest dispositiu. L'objectiu és frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia, no tingui símptomes i no estigui del tot vacunada.

Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, especialment les que no presenten símptomes i poden estar contagiant el seu entorn sense saber-ho. D'altra banda, pel que fa al cribratge poblacional que es va fer a Tivenys, a la comarca del Baix Ebre, la setmana passada, de les 99 proves que es van fer només n'hi ha hagut una de positiva.