La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Salut farà cribratges massius dirigits a l'àmbit universitari després de Setmana Santa

El dispositiu de cribratge tindrà una «distribució territorial per tot el país» i començarà a Lleida i a Girona

La directora general d'Universitats de la Generalitat, Victòria Girona, ha anunciat aquest dimarts que al costat de la Conselleria de Salut impulsaran un cribratge dirigit a l'àmbit universitari per a la detecció de casos positius de Covid-19 del 7 al 30 d'abril.

Un cribratge que està dirigit a tot l'entorn universitari

Ho ha dit en roda de premsa al costat del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, i la metgessa de família Adriana Mas.

Mas ha precisat que el cribratge està dirigit a tot l'entorn universitari, tant professionals com estudiants de Catalunya i estrangers, que no presentin símptomes compatibles amb la Covid-19 i no estiguin vacunats.

El dispositiu tindrà una «distribució territorial per tot el país»

Aquelles persones que vulguin participar en la iniciativa ho podran fer en el punt de cribratge de cada universitat o en el centre més pròxim al seu domicili d'entre els 50 campus en els quals es desplegaran. Mas ha insistit que el dispositiu de cribratge tindrà una «distribució territorial per tot el país» i començarà a Lleida i a Girona.

La metgessa ha destacat que és una comunitat «molt gran distribuïda per tota Catalunya» amb el que, al seu judici, pot ser de gran valor arribar a tots ells, i ha reivindicat que també és molt participativa pel que creuen que s'implicarà en elcribratge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.