Pla tancat d'un home fent-se la prova PCR amb un tècnic sanitari al pavelló de l'Oli de les Borges Blanques

Cribratge massiu a sis barris de Manresa per aturar l'increment de casos de Covid-19 dels darrers dies

La previsió és realitzar entre 2.500 i 3.000 proves PCR

L'Ajuntament de Manresa i el Departament de Salut impulsen conjuntament un cribratge a la capital del Bages per tal de controlar l'increment de casos de Covid-19 registrat en les darreres setmanes. La previsió és realitzar entre 2.500 i 3.000 proves PCR en sis barris de Manresa: les Escodines, el Barri Antic, el Poble Nou, la carretera de Santpedor, la Font dels Capellans i la Sagrada Família.

El cribratge es farà entre aquest dijous, 29 d'octubre, i divendres 6 de novembre a persones sense simptomatologia, entre 15 i 64 anys, que siguin veïnes d'aquests barris i que no s'hagin fet cap PCR darrerament. En els últims 14 dies s'han registrat 418 positius a Manresa, l'índex de rebrot se situa en 750,18 i la taxa de reproducció és d'1,48.

Les proves diagnòstiques començaran al Casal de les Escodines, els dies 29 i 30 d'octubre; al barri del Poble Nou i carretera Santpedor, es faran els dies 3 i 4 de novembre a l'Ateneu les Bases; i, per últim, als barris de la Font dels Capellans i Sagrada Família es faran els dies 5 i 6 de novembre al casal cívic del barri.

Cribratge massiu a Palafrugell

El de Manresa no serà l'únic cribratge d'aquests dies a Catalunya, ja que el Departament de Salut, en coordinació amb el Centre d'Atenció Primària (CAP) i l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), també farà un cribratge massiu al municipi. Les proves per detectar casos de Covid-19 es faran a la pista annexa del pavelló poliesportiu divendres i dissabte de deu del matí a dues de la tarda i de les 15 hores a les 19 hores.

El cribratge se centrarà en la població d'entre 30 i 60 anys i els que hi acudeixin hauran de portar la targeta sanitària i el DNI o NIE. Segons les últimes dades, Palafrugell, amb 2.307, és un dels municipis catalans amb un índex de rebrot més elevat. D'altra banda, la incidència acumulada a 14 dies és de 1.305.