Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Cribratge al personal del Consell Comarcal de l'Alt Urgell després de detectar-s'hi un brot de Covid-19

6 dels 42 treballadors de l'ens han donat positiu per la Covid-19 en els últims dies
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Nou cribratge al Consell comarcal de l'Alt Urgell després d'un brot| ACN

Una trentena de treballadors del Consell Comarcal de l'Alt Urgell se sotmetran a un cribratge aquest dimecres al migdia després de detectar-se un brot de coronavirus a l'entitat. Un nou brot que se suma als que ja s'han detectat en els últims dies a diversos punts de Catalunya.

Davant l'elevat risc de rebrot, que sembla que va a la baixa en les últimes hores, s'estan fent cribratges com aquest arreu del territori. Ara, aquesta actuació al Consell Comarcal es durà a terme com a mesura de prevenció després que en els darrers dies s'hagin confirmat sis positius entre el personal de l'ens, cosa que ha comportat que unes altres set persones hagin de complir confinament domiciliari, algunes de les quals han estat contactes estrets dels positius del consell i altres de positius externs.

Actualment, l'ens compta amb un total de 42 treballadors, bona part dels quals estaven fent teletreball com a noves mesures implementades a partir de l'esclat de la pandèmia. Segons fonts de l'organisme comarcal, el brot afecta de forma exclusiva al personal de l'edifici del passeig Joan Brudieu de la Seu, per tant, la resta de centres de treball gestionats per l'ens n'han quedat al marge. L'edifici romandrà tancat mentre es realitzen els treballs de neteja específica durant tot el matí de dimecres, i han informat que s'atendrà a qui ho necessiti de forma telefònica o a través del correu electrònic. 

El cribratge massiu està previst per fer-se només el dimecres, i tot apunta al fet que dijous es pugui reprendre l'atenció tal com es feia fins ara, donant servei sota cita prèvia i prioritzant l'atenció telemàtica, segons han informat des del Consell de l'Alt Urgell. D'altra banda, es revisaran els torns de teletreball que s'estaven complint les darreres setmanes per limitar al màxim la interacció entre el personal, però garantint alhora el servei a la comarca, mesura que s'ha acordat en la reunió celebrada aquest dimarts entre presidència, gerència i els representants dels treballadors.

La situació a la regió sanitària

Tot i que el risc de rebrot baixa 37 punts en les últimes 24 hores a Catalunya, situant-se sobre els 633; la velocitat de propagació, l'Rt, baixa a 0,9, i la incidència a 14 dies retrocedeix a 736,84 en els últims dies, la situació actual la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, de la qual forma part l'Alt Urgell, és una mica diferent.

La regió registra un total de 2.097 casos positius per coronavirus sumant totes les proves, 27 més que ahir. Respecte a les defuncions, un total de 49 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, una més que en l'anterior balanç. Finalment, el risc de rebrot en aquesta zona torna a pujar, ho fa 82 punts en les darreres hores fins a 630, i és que cal recordar que la setmana del 24 al 30 d'octubre estava en 434.

El risc de rebrot també puja, en concret ho fa una dècima i mitja i se situa en l'1,29, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 278,37 casos per cada 100.000 habitants. La incidència acumulada a 14 dies està en 545,02, pels 572,86 de l'interval anterior.

A la regió hi ha 24 pacients ingressats (-3). Entre el 31 d’octubre i el 6 de novembre hi havia 23 ingressats, i 19 en l'interval anterior.