Brot de covid-19 amb 35 casos positius en una residència de Vilanova i la Geltrú

La majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen símptomes lleus

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Tres dels interns han hagut de ser traslladats a un centre sociosanitari | ACN

La residència de gent gran Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú ha detectat els darrers dies un brot de covid-19 amb 35 casos positius. En concret, el SARS-CoV-2 afecta 5 treballadors i 30 dels 49 residents del centre, segons han detallat fonts del Departament de Salut.

La direcció del centre apunta que, entre els interns contagiats, hi ha un cas derivat a l'hospital i tres més s'han traslladat a un centre sociosanitari per «descongestionar» les instal·lacions. Pel que fa a la resta de residents positius, la majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. Salut assegura que el CAP Baix-a-Mar de Vilanova està fent un seguiment continu del brot i s'encarrega de prestar atenció sanitària a aquesta residència, de gestió privada.

La direcció de Cugat Residencial explica que, des que el 2 de novembre van detectar el primer cas de covid-19, han dividit el centre en dues àrees per diferenciar els residents contagiats dels que no ho estan.

Al mateix temps, han ampliat el nombre de treballadors, passant de 36 a 42 professionals «per augmentar l'atenció sanitària, el control i la protecció contra la pandèmia». La directora, Ana Sanz, ha destacat que el personal està focalitzat en «l'atenció precoç per frenar el contagi» i ha traslladat un missatge de «tranquil·litat» cap als familiars.

Brot detectat a la Seu d'Urgell

Paral·lelament, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell de la Seu d'Urgell (Lleida) ha detectat un brot de coronavirus amb sis casos positius entre els 42 treballadors de la seu de la institució. Com a mesura de prevenció, aquest dimecres es farà un cribratge a una trentena de treballadors, ha informat el Consell Comarcal en un comunicat aquest dimarts.

Bona part dels treballadors ja estaven fent teletreball i set persones més estaven confinades, algunes d'elles per ser contactes estrets dels casos positius del Consell i altres per ser contacte de positius externs.

Presidència, gerència i els representants dels treballadors han acordat aquest dimarts que l'edifici quedarà tancat tot el matí d'aquest dimecres per a dur a terme tasques de neteja i que s'atendrà el públic telefònicament i per correu electrònic.


Comentaris

envia el comentari