Salut realitzarà 400 proves diàries de PCR a Barcelona fins dimecres

Aquestes se sumen a les proves massives que van realitzar-se aquest cap de setmana a Torre Baró

Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR
Des d'avui i fins aquest dimecres, Salut realitzarà 400 proves diàries a Besòs i el Maresme | Europa press

Aquest dilluns comencen els cribratges massius per detectar persones amb covid-19 al barri del Besòs i el Maresme, on la incidència del virus s’ha vist augmentada en les últimes setmanes. Les proves estan destinades a 8.000 persones residents en un clúster específic de carrers, en la zona delimitada per Rambla Prim, Llull, Ramon de Penyafort i Jaume Huguet.

En les primeres dues hores, el Centre d'Atenció Primària (CAP) del Besòs ha realitzat 91 PCR i preveu fer-ne 400 diaris des d'aquest dilluns fins al dimecres, de les nou del matí a les set del vespre. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat «molt positivament» la resposta de la ciutadania de la zona i ha destacat la «relació» entre la «precarietat» i la «presència del virus».

Primers resultats del cribratge massiu a Barcelona

Aquestes proves se sumen a les 836 realitzades aquest cap de setmana a Torre Baró, un altre dels barris amb una major incidència del coronavirus en les últimes setmanes. Aquest va ser el primer barri de Barcelona on van realitzar-se proves massives de PCR, ja que la seva taxa de contagi triplica la de la ciutat comtal.

Els sanitaris recorden que per acudir a la cita cal viure en els barris especificats i no presentar símptomes de coronavirus, ja que s’estan buscant aquells asimptomàtics positius que de ser detectats a temps podrien trencar la cadena de transmissió.

Els veïns i veïnes que es realitzin la prova rebran una trucada si són positius, aconsellant els següents passos a seguir i buscant els contactes estrets de l’infectat. Si la prova resulta negativa, rebran un missatge al telèfon mòbil explicant la situació. En qualsevol cas, els experts recomanen realitzar quarantena després de realitzar-se la prova i reduir al màxim possible les reunions i el nombre de gent implicada en aquestes.


Comentaris

envia el comentari