Viatger amb una maleta

Les vacances d'una família sencera, arruïnades a la Costa Brava: «Situació nefasta!»

Els directius de l'hotel reconeixen que la situació els va marxar de les mans

Catalunya és una de les comunitats autònomes que més preocupa a les autoritats sanitàries pel considerable augment de casos positius de coronavirus. No obstant això, són moltes les persones que no han volgut perdre l'oportunitat de gaudir de les seves vacances a les costes catalanes, especialment a la Costa Brava

Els hotels han hagut d'adaptar-se a aquesta 'nova normalitat' augmentant les mesures d'higiene i seguretat i reduint l'aforament per minimitzar al màxim el risc de contagi. Tot i això, sembla que no tots ho respecten, i és que una dona ha denunciat un hotel de Lloret de Mar (Selva) després de viure una situació «nefasta»: «Em volia morir». 

«Mala organització, poc senyalitzat, poca seguretat i poca higiene»

A través d'una carta dirigida als mitjans, l'autora de la denúncia comença explicant que «vaig preguntar com estava l'hotel d'aforament. Em van dir que tenien una ocupació del 30%, sobre unes 400 persones. Em van assegurar que complien tota la normativa per garantir les distàncies de seguretat, que tenien dispensadors de gel, que tothom anava amb mascareta i que estava molt ben senyalitzat». 

Tot i això, la denunciant assegura que un cop va arribar a l'hotel amb la seva família es van trobar amb «una situació nefasta». Segons explica, al hall hi havia «una cua de famílies amuntegades sense mantenir les distàncies. Va començar a arribar més gent i tot va ser un caos. Hi havia gairebé 200 persones, i estaven els uns sobre els altres». A més, manifesta que només hi havia tres recepcionistes, i que van haver d'esperar més de tres hores per fer el cheking. 

Tal com especifica a la carta, les taules del menjador no respectaven la distància de 2 metres, i la gent anava sense mascareta a agafar el menjar. «El terra estava senyalitzat però ningú ho respectava. Tampoc hi havia cap persona de seguretat que posés ordre». El que també denuncia és que no hi havia gel als dispensadors, «i la gent sortia sense desinfectar-se». 

La cosa no acaba aquí, i és que un cop van baixar a la piscina es van trobar una situació d'allò més insòlita: «Hi havia unes 150 persones a la piscina, amb les hamaques enganxades i no sé quanta gent dins de l'aigua. Era impossible banyar-se. Volíem plorar». 

El que es van trobar a l'hora de sopar ja va ser el detonant que els va fer trucar a la policia: «Vam baixar a les 21 hores i em volia morir... Hi havia una cua que donava el tomb a la piscina i la gent sortia del menjador suant, altres marejats, i fins i tot hi havia una dona amb una crisi d'ansietat. Vam trucar a la policia i se'n van adonar de seguida que allò no era normal». 

Els directius de l'hotel reconeixen que la situació els va marxar de les mans

Segons explica l'autora de la denúncia, els directius de l'hotel es van intentar justificant però van acabar donant-li la raó, reconeixent que s'havien passat amb el límit de reserves i els hi havia marxat la situació de les mans. La solució a la qual van optar va ser tornar els diners  i pagar el sopar d'aquella nit fora de l'hotel. 

«No tot són diners en aquesta vida. I que ens hagin tornat els diners d'aquests 4 dies no els eximeix de culpa. Jo, per la meva part, prendré les  mesures pertinents», sentenciava la denunciant.