Personal sanitari equipat contra el contagi del coronavirus

La crisi del coronavirus podria acabar amb 4,5 milions de llocs de treball

Espanya seria el país més afectat de la UE per la crisi, per culpa de la seva alta taxa de temporalitat

La crisi econòmica originada pel coronavirus  del Covid-19 amenaça de provocar una enorme destrucció de treball a Espanya. Tant és així que, tenint en compte que és el país amb més taxa de temporalitat a la UE —un 26,8%—, podria enviar a l'atur a 4,5 milions de treballadors, tal com alerten nombrosos experts i sindicats.

En referència a la temporalitat en el treball, Carlos Martínez, economista i president de l'IMF Business School, assegura que «el mercat laboral espanyol pot ser el més afectat d'Europa pel coronavirus». La vicepresidenta Nadia Calviño tem, de fet, que la recessió econòmica provoqui que un milió de persones perdin la seva feina durant els pròxims mesos. Ara bé, segons recull el mitjà 'Vozpopuli', que es fa ressò de les declaracions d'experts en economia, la situació podria empitjorar molt més si no es deté la propagació del virus.

Els sectors més afectats

«Els nivells de destrucció de treball poden ser catastròfics, fins i tot pitjor als de la crisi del 2008, si aquesta situació es prologa més enllà del mes de juny i perdem tota la feina que se sol crear durant l'època estival a sectors com el turisme  o l'hostaleria», afegeix Martínez.

Sense anar més lluny, ja hi ha treballadors que han patit les conseqüències dels acomiadaments. «Avui m'han comunicat que pel coronavirus he estat acomiadat de manera temporal. Ens han dit que només cobrarem la meitat del mes de març i que ens arreglaran els papers perquè puguem cobrar l'atur fins que ens puguin contractar de nou. Però no sé si compleixo amb els requisits per a tenir accés a la prestació perquè vaig començar a treballar al juliol», lamenta Gonzalo Rodríguez, un comercial madrileny de 34 anys.