Crisi de Govern: Interior nega les paraules de Borràs sobre els contractes irregulars

La consellera de Cultura ha assegurat que el conseller de l'Interior li va dir que els Mossos no la investigaven | El cas segueix sota secret de sumari

La consellera de Cultura Laura Borràs ha fet un tour de mitjans públics aquest matí per donar la seva versió sobre les informacions que ahir diversos mitjans van avançar sobre les investigacions que estan fent els Mossos sobre la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Les investigacions dels Mossos, que actuen com a policia judicial, és a dir, a ordre d'un jutge, porten a pensar que des de la ILC es van trossejar contractes de serveis informàtics per burla el sistema públic de concursos públics.

Borràs ha explicat en aquestes entrevistes que es va reunir amb els serveis jurídics de la conselleria de Cultura i que li van assegurar que tot s'havia fet correctament. La consellera, però, també ha assegurat que ahir va parlar amb el conseller de l'Interior, Miquel Buch, qui és el responsable dels Mossos d'Esquadra, i que aquest, amb qui també comparteix partit, li va assegurar que la policia catalana no l'estava investigant.

Interior desmenteix la consellera Borràs

'CatalunyaDiari' ha preguntat si aquesta afirmació del conseller és certa i fonts d'Interior ho han desmentit 100%. Des de la conselleria s'assegura que Buch mai va dir a la consellera Borràs que la policia no l'estava investigant. Interior sí que reconeix que els dos consellers van mantenir una conversa sobre el cas i que Buch només va confirmar que era una investigació dels Mossos i que estava sota secret de sumari per ordre del jutge que instrueix el cas.

Aquest capítol ha obert una crisi de Govern. Des d'Interior s'ha demanat a Cultura que la consellera rectifiqui les seves declaracions. En una entrevista a TV3 Borràs ja no ho ha dit, però a RAC1 i a la SER ha explicat aquesta versió de la conversa amb el conseller de l'Interior, Miquel Buch.

Borràs es compara amb els presos polítics

Durant les entrevistes la consellera fins i tot s'ha comparat amb els presos polítics, assegurant que la investigació dels Mossos és una persecució política contra ella per haver anat a la llista electoral amb el president Puigdemont.

Interior manté la versió: secret de sumari

Des d'Interior s'assegura, com va fer ahir, que la investigació està oberta i sota secret de sumari i que la policia de la Generalitat actua a requeriment del jutge instructor, el 9 de la ciutat de Barcelona. Ara per ara no s'han fet detinguts i ahir es van fer dos escorcolls, a la seu del CTTI i a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes, l'organisme que va dirigir Borràs entre el 2013 i 2018.