Un cartell informatiu a la C-17 sobre el tancament perimetral al Ripollès

La Vall d’Aran i el Ripollès carreguen contra el Govern per la gestió de la pandèmia

Critiquen la falta d'informació sobre la desescalada de mesures de cara a la Setmana Santa

La Vall d'Aran i el Ripollès han acusat el Govern de la Generalitat d'ignorar-los de manera sistemàtica en la pandèmia de la Covid-19. La gota que ha fet vessar el got ha estat la flexibilització de les mesures contra el coronavirus i el possible aixecament del confinament comarcal de cara a Setmana Santa. En una entrevista al programa 'El món a RAC 1', la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha explicat que «hem demanat conèixer els plans en aquesta suposada desescalada, però no hem rebut cap resposta oficial ni formal».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, Vergés ha assenyalat que «ens vam adreçar en diverses ocasions a diferents conselleries i només hem rebut una carta de resposta de la consellera de Presidència i una trucada del servei territorial d’educació. Però res més». La síndica de l'Aran atribueix la complicada situació epidemiològica a la comarca a la incidència de la variant britànica. «Ens ho ha capgirat tot», ha dit.  

«Manca comunicació i planificació»

El Consell Comarcal del Ripollès, a través del seu president, Joaquim Colomer, també ha carregat contra el Govern, assegurant que «manca comunicació i planificació» amb l'executiu català. Colomer ha lamentat que «no pot ser que avui dia no se sàpiga cap on aniran els trets» de cara a la Setmana Santa. En aquest sentit ha dit que «no pot ser que els empresaris turístics encara no sàpiguen si podran fer reserves o no».

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Ripollès ha recordat que la situació a la seva comarca —i també a la Cerdanya— és desesperada al sector turístic, ja que el confinament comarcal es va decretar abans de les festes de Nadal. Colomer ha criticat el Govern per la falta de resposta a preguntes concretes, alhora que ha demanat un tracte diferenciat per les comarques amb una baixa densitat de població.

En la mateixa direcció s'ha pronunciat la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Rosa Bombardó, que ha afirmat que «com a comarca s’han fet els deures i potser cal tenir en compte mesures més territorialitzades». Pel que fa a un possible aixecament del confinament comarcal de cara a Setmana Santa, Bombardó assegura que «la comarca ho necessita, però si ens ha de portar un empitjorament de la pandèmia, no sé si val la pena».