Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

Crítiques al tancament perimetral del Ripollès durant el Nadal: «Va servir de poc»

El gerent de l'Hospital de Campdevànol recorda que les mesures només van aconseguir reduir el risc de rebrot de 1.800 punts a 1.200

El gerent de l'Hospital de Campdevànol, Joan Grané, va criticar aquest dimarts el confinament de la comarca del Ripollès durant les festes de Nadal. Ho va fer en una entrevista a Cadena Ser, en què va assegurar que «va servir de poc» perquè els casos de coronavirus no es van frenar «del tot». Abans del confinament comarcal, que es va iniciar el 23 de desembre, el risc de rebrot a la comarca era de 1.800 punts, una xifra que encara ara està disparada, amb 1.183 punts aquest dimecres.

En l'entrevista amb la Cadena Ser, Joan Grané va assenyalar que «el tancament perimetral de la comarca només ha servit perquè no entri la gent de fora, però la població interna s'ha seguit movent». En aquest sentit, el gerent de l'Hospital de Campdevànol va afirmar que durant el Nadal hi ha hagut contagis en el marc de les trobades familiars, algunes de les quals van superar les dues bombolles.

En aquest sentit, durant les festes de Nadal es va produir l'ingrés d'una desena de persones amb Covid-19.

L'Hospital de Campdevànol dona per tancat el brot de coronavirus del desembre

Sobre la situació del centre sanitari, encara no s'han recuperat les intervencions quirúrgiques amb ingrés després del brot detectat el mes de desembre i que va obligar a derivar els malalts sense coronavirus a altres hospitals. Un cop superat el brot, el centre ja torna a admetre ingressos de pacients no contagiats de Covid-19, però es manté la suspensió d'operacions que requereixin ingrés i només es fan les d'urgència i cirurgia major ambulatòria.

Ara com ara, hi ha set professionals sanitaris de baixa, mentre que es manté la prohibició de visites familiars als pacients.

Ajudes econòmiques pels negocis del Ripollès i la Cerdanya afectats pel tancament perimetral

Els sectors del comerç, la restauració, dels serveis i del sector turístic poden demanar des d'avui les ajudes previstes per la Generalitat per pal·liar els efectes del confinament perimetral del 22 de desembre, segons ha informat el Departament d'Empresa. El DOGC ha publicat aquest dimecres la convocatòria dels ajuts i a partir de les nou del matí d'aquest dijous es podran començar a tramitar.

Seran de 10.000 euros per a allotjaments turístics, de 7.500 euros per a explotadores d'habitatges d'ús turístic i establiments i activitats d'interès turístic i de 1.500 euros per a agències de viatges i de muntanya. Per a la restauració, seran de 3.000 euros i 1.500 comerços i serveis assimilats.