Cues a Barcelona per participar en els cribratges massius per la Covid-19

Argimon crida a l'autoresponsabilitat i avisa: «D'aquesta pandèmia no en sortirem fent PCR»

Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR
Cues a Barcelona per participar en els cribratges massius per la Covid-19 | Europa press

Ja estan en marxa els cribratges massius al barri de Torre Baró de Barcelona per detectar casos de Covid-19 entre la població. Es faran unes 400 proves PCR aquest dissabte i 400 més demà diumenge als veïns de la zona per fer aflorar asimptomàtics.

Les PCR s'han començat a realitzar a les 9 del matí al casal del barri i des de primera hora hi ha hagut cues que al migdia encara duraven. Segons dades del Departament de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d'agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174. Per això s'ha optat per fer-hi aquestes proves massives que ja s'han vist al Vallès, a Vilafranca del Penedès i a la veïna Santa Coloma de Gramenet.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i la tinent d'alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, han visitat el centre i han explicat als mitjans que les 800 proves que es faran aquest cap de setmana a Torre Baró suposen prop d'un terç de la població del barri, que té uns 2.700 habitants.

Argimon ha destacat que les PCR permetran detectar i aïllar persones que tenen Covid-19 però no presenten símptomes i ha fet una crida a l'autoresponsabilitat de la ciutadania perquè prengui precaucions i respecti les quarantenes. «D'aquesta pandèmia no en sortirem fent PCR», ha alertat. 

Aquesta campanya de PCR no substitueix les proves que ja es fan rutinàriament als centres sanitaris, ha subratllat Argimon, que ha detallat que a partir dels tests es posaran en contacte amb els contactes estrets dels positius perquè s'aïllin durant 14 dies. El secretari de Salut Públic ha reconegut que hi ha situacions en què és «molt difícil» fer la quarantena, però ha insistit que és la millor manera de trencar la cadena de contagis. 

Tabac i bars

Preguntat per l'acord d'ahir divendres entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes sobre la prohibició de fumar en espais públics si no es poden mantenir dos metres de distància i sobre el tancament de bars a mitjanit, ha insistit que la decisió s'ha d'adaptar per part de la Generalitat i no entrarà en vigor fins que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Pel que fa específicament a les normes sobre els horaris dels establiments, Argimon ha dit que «avui» no es perseguiran els locals oberts. «En el moment en què es publiqui, veurem», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari