El sector que pot obrir al 70% a partir d'avui a Catalunya: «No tenim pressa»

El sector cultural prepara «amb prudència» i «sense presses» l'ampliació d'aforaments al 70%

Catalunya comença a reobrir. En una nova etapa de desescalada que s’espera que sigui la definitiva, diferents sectors comproven —això sí, amb comptagotes— com comencen a veure la llum. Un d’aquests és el món de la cultura, que a partir d’aquest dilluns amplia els seus aforaments a partir de dilluns i passa del 50 al 70%. El sector, però, prepara «amb prudència» i «sense presses» aquest augment.

Als teatres consultats per l'Agència Catalana de Notícies la intenció general és augmentar al 70% així que es publiqui per part de la Generalitat al DOGC, previsiblement aquest 24 de maig. Amb tot, domina la cautela i encara no s'han posat a la venda les noves localitats. Des del Gremi de Cinemes de Catalunya, s'està treballant per trobar «un comú denominador» per aplicar l’augment. Festivals com el de Jazz de Barcelona, el Guitar o Pedralbes celebren l'aproximació a una major «normalitat», però només els dos primers ampliaran els aforaments. Pedralbes mantindrà la venda d'entrades com fins ara.

El Liceu ja va anunciar que ho aplicarà de forma immediata i amb una distribució que manté la distància de seguretat d’una butaca entre els grups d’espectadors. Això serà d'aplicació si res no canvia pels propers espectacles 'El llac dels cignes', 'La bohème', 'Lucia di Lammermoor' i My fair lady. Al TNC estan ultimant com es concreta «tècnicament» la venda ampliada del 70% de l'aforament, però la intenció és fer-ho també de seguida que es pugui. El mateix passa a L'Auditori, un altre dels grans equipaments escènics públics, o a la sala Beckett, on s'espera que «es publiqui oficialment» per vendre noves entrades.

De la mateixa manera ho farà el Festival Grec, que en el seu cas ja havia dissenyat i previst uns aforaments i un sistema de venda pensat per si arribava l'autorització del 70%. L'ampliació d'entrada de vendes serà «probablement abans del 4 de juny», apunten, i també confirmen que no hi ha llista d'espera per adquirir localitats en aquells espectacles on s'hagin exhaurit ja (el 50% actual).

Els teatres del Grup Focus també aplicaran el canvi amb caràcter «immediat» a partir del 24 de maig, sempre que es confirmi oficialment el relaxament de la restricció d'aforaments.


Comentaris

envia el comentari