L'històric restaurant de Barcelona que tanca definitivament després de 92 anys

La pandèmia ha acabat amb el restaurant Can Lluís del Raval, un establiment que va obrir portes l'any 1929

La crisi del coronavirus segueix cobrant-se víctimes en el sector de la restauració de Catalunya. El darrer establiment que ha confirmat el seu tancament definitiu és Can Lluís, un històric restaurant del barri del Raval de Barcelona. L'establiment, que va tancar portes durant la primera onada de la pandèmia la primavera del 2020, ha confirmat al digital 'Metrópoli Abierta' que no reobriran i que abaixen la persiana definitivament.

El passat estiu, quan es va autoritzar la reobertura dels bars i restaurants, Can Lluís va intentar reobrir portes, però les limitacions d'aforament i la manca de terrassa a l'establiment ho van fer inviable. A això, explica el citat mitjà, s'hi ha sumat l'edat del propietari, Ferran Rodríguez, i que els seus fills han encaminat la seva carrera professional en altres àmbits. Una suma de factors que ha obligat al tancament d'un històric establiment.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Obert l'any 1929, el restaurant del Raval era un dels preferits de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. En aquest sentit, fins i tot hi havia un menú dedicat a l'escriptor, que incloïa els plats que més agradaven a Pepe Carvalho, el carismàtic detectiu creat per la ploma de Vázquez Montalbán.

Els plats clàssics de Can Lluís

Ubicat a la cantonada dels carrers de la Cera i de la Reina Amàlia, Can Lluís oferia cuina catalana i mediterrània. Entre altres especialitats, destacaven d'olleta d'Alcoi —preparada amb orella i pues de porc, naps, arròs, mongetes i botifarró— i l'espatlla de xai al forn. Així mateix, entre les recomanacions de la carta hi havia la paella del senyoret, la fideuà de Can Lluís estil Gandia, la tripa amb cigrons o els musclos de roca a la planxa.

Molts personatges mediàtics i coneguts, més enllà de Manuel Vázquez Montalbán, han passat per les taules de Can Lluís. Entre altres, Joan Manuel Serrat, Ernest Lluch, Vittorio Gassman, Pepe Rubianes o Sara Montiel. Una altra personalitat destacada que va menjar al restaurant és Leo Messi, que hi va fer el seu primer dinar en un restaurant a Barcelona quan tenia 14 anys, acompanyat de Josep Maria Minguella.


Comentaris

envia el comentari