Imatge d'arxiu de Pilar Rahola, amb vestit negre i jaqueta blanca, somrient a càmera

Pilar Rahola perd la seva feina com a articulista a 'La Vanguardia'

La periodista va escriure el seu darrer article al diari del Grup Godó aquest diumenge i assegura que la decisió és per «motius polítics i ideològics»

Pilar Rahola ha perdut la seva tribuna diària al diari 'La Vanguardia', després que el mitjà del Grup Godó hagi decidit prescindir de la periodista i tertuliana. Rahola, que escrivia al citat diari des de l'any 2009, va publicar aquest diumenge el seu darrer article d'opinió, amb el títol de 'Catalunya'. La decisió, segons avançava 'Nació Digital' aquest diumenge al vespre citant fonts pròximes al cas, està motivada per motius econòmics, tot i que la periodista, a través del seu compte de Twitter, ho ha negat, assegurant que l'han acomiadat per «motius ideològics i polítics». 

En una piulada publicada ahir a la nit, Pilar Rahola, molt pròxima als plantejaments polítics de l'expresident Carles Puigdemont i a Junts per Catalunya, ha confirmat que 'La Vanguardia' no publicarà més els seus articles, alhora que ha afirmat que la decisió «és per motius ideològics i polítics». En aquest sentit, la periodista i tertuliana ha dit que «no he acceptat les peticions de canviar els meus plantejaments, ni suavitzar-los».

Així mateix, la també escriptora ha manifestat que «aquest no és el primer intent de fer-me fora», tot assegurant que «la decisió ve de dalt de tot i més enllà».

Polítics de JxCat mostren el seu suport a Pilar Rahola

La periodista i tertuliana ha repiulat algunes de les mostres de suport que ha rebut arran de la notícia, especialment la de polítics vinculats a Junts per Catalunya. Així, Rahola ha compartit els missatges que li han adreçat l'expresident Carles Puigdemont, el diputat Jordi Puigneró i el president del grup parlamentari postconvergent, Albert Batet. Així mateix, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha publicat un missatge donant-li suport.

Després de perdre la seva columna diària a 'La Vanguardia', Pilar Rahola manté presència a TV3 —als programes 'Tot es mou' i 'Preguntes freqüents'—, RAC 1 i al seu canal de YouTube, 'Paraula de Rahola', que va obrir el 9 d'octubre.