Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert d'un grup de noies d'una colla durant la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges

Cunit pren una decisió sobre les rues del Carnaval del 2022

La majoria de colles locals veuen complicat poder fer un esdeveniment d'aquestes característiques

Cunit tindrà Carnaval el 2022, però no tindrà rua de carrosses i comparses. Així ho ha anunciat aquest dimarts 9 de novembre l'Ajuntament, després d'una reunió mantinguda amb les colles locals. A la trobada, la majoria de colles van expressar els seus dubtes per poder fer un esdeveniment d'aquestes característiques.

Tot i que la situació la pandèmia en aquests moments segueix controlada, l'evolució que pot tenir els pròxims mesos és «incerta». Des de les colles locals han vist molt difícil organitzar la rua sense saber com poden variar les restriccions. Per això s'ha volgut prioritzar la salut i la protecció de la població.

«Màxima prudència»

«El sentiment carnavalesc de Cunit i dels ciutadans està intacte, però cal posar-hi seny i la màxima prudència», ha expressat l'alcalde, Jaume Casañas. La decisió de no fer la rua ha comptat amb el consens de la Coordinadora de Colles del Carnaval de Cunit. L’objectiu és que el Carnaval del 2022 recuperi la presencialitat d'algunes activitats, sempre complint la normativa sanitària que hi hagi en cada moment.

Els municipis del Penedès Marítim

Fa uns dies, els municipis del Penedès Marítim van acordar les línies bàsiques per a la celebració del Carnaval. Calafell, Cunit, el Vendrell, l'Arboç i Cubelles van definir els criteris que haurien de seguir les rues. Entre ells hi havia l'ús de mascaretes durant tot el recorregut i la possibilitat de demanar el certificat Covid als més grans de dotze anys.

També es prohibia el consum de begudes alcohòliques durant la concentració de les carrosses. Caldrà veure ara si la decisió que ha pres l'Ajuntament de Cunit té algun efecte sobre la resta de carnavals del territori. La celebració del Carnaval està prevista pels dies 25, 26 o 27 de febrer del 2022. 

Una comparsa del Carnaval de Calafell.
El Carnaval del 2022 està previst per l'últim cap de setmana de febrer. | Ajuntament de Calafell