La CUP empapera i precinta una parada de l’autobús llançadora al Park Güell

Els veïns de Guinardó, cansats del soroll i de la contaminació d’aquest servei iniciat durant el govern de Colau

La CUP empapera i precinta una parada de l'autobús llançadora de Guinardó al Park Güell
La CUP empapera i precinta una parada de l'autobús llançadora de Guinardó al Park Güell | Twitter (@CUPHortaGuinard)

Un dels punts més turístics de Barcelona és el Park Güell, però també un dels més problemàtics per la gran quantitat de turisme que atreu. Per això, des del mes d’abril es va posar en marxa un autobús llançadora que connecta la plaça d’Alfons X, al Guinardó, amb el parc, amb les consegüents problemàtiques de soroll i contaminació. En aquest sentit, diversos membres de la CUP han empaperat i precintat una de les parades d’aquest autobús aquest dimarts.

Precinten el bus llançadora del Park Güell

Al voltant de vint membres de la CUP de Barcelona han empaperat i precintat una de les parades de l’autobús llançadora que passa cada set minuts i enllaça el barri amb el Park Güell i que va ser posat en marxa durant el govern de Colau. Amb l’objectiu de denunciar el soroll i la contaminació que causen i que són tota una molèstia pels veïns de Guinardó.

A través de les xarxes socials, la CUP Capgirem Barcelona ha criticat que el «turisme massiu mata la ciutat» i des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó han assegurat des de l’inici que el servei d’autobús llançadora «se’ls va imposar», però en cap moment es va decidir amb el consens dels veïns.  Després d’haver empaperat i precintat la parada d’autobús, la CUP ha dut a terme durant la tarda d’aquest dimarts un acte de campanya on diversos membres de la formació han denunciat la situació de Barcelona. «Més turisme significa més precarietat», ha denunciat Queralt Badia.

Per la seva part, Marc Cerdà ha explicat que Barcelona anualment rep 31 milions de turistes i és una quantitat insostenible. En aquest sentit, la CUP aposta pel «decreixement turístic», apostant per prohibir l’ús d’habitatges per a allotjament turístic, crear una regidoria de decreixement turístic i, a més, dissoldre el Consorci de Turisme de Barcelona. En aquest sentit, Cesc Roca ha expressat: «El decreixement no vol dir abolició, vol dir redistribuir els guanys, baixar la contaminació, que les ciutadanes també puguem gaudir de Barcelona».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari