Imatge d'una dona, vestida amb jersei blanc, en un balcó durant el confinament

La CUP i l'esquerra independentista organitzen una mobilització aquest dilluns contra el toc de queda

La protesta tindrà lloc a les 20.00 hores en diversos punts del territori

La CUP i altres organitzacions de l'esquerra independentista han convocat mobilitzacions per aquest dilluns 26 d'octubre contra el toc de queda i la «privació de drets». La convocatòria, que s'està distribuint per xarxes socials, situa concentracions a les 20.00 hores del vespre a «diversos punts dels Països Catalans» que encara no concreten.

Els cupaires critiquen que la solució passi ara per «policia al carrer per vigilar els horaris» en comptes d'enfortir la sanitat, l'educació pública o suspendre els lloguers. La convocatòria la signen la CUP, Alerta Solidària, Arran, COS, Endavant i el SEPC. Tot plegat, després que el Govern hagi informat que el toc de queda a Catalunya serà entre les 22 hores i les 6 hores i que entrarà en vigor aquest diumenge a la nit.

 

El toc de queda a Catalunya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que el Consell de Ministres ha aprovat la declaració de l'estat d'alarma arreu del país. Aquesta mesura permet tenir una cobertura legal davant les diverses restriccions que ja s'han dut a terme i que s'aplicaran en els pròxims dies. Una d'elles és el toc de queda. A Espanya s'ha prohibit la mobilitat nocturna entre les 23.00 hores i les 06.00 hores mentre que a Catalunya la mesura s'ha avançat una hora i la circulació estarà prohibida a partir de les 22.00 hores. 

D'altra banda, el Govern anunciarà pròximament les noves mesures que s'aplicaran a Catalunya a banda del toc de queda. Cal destacar, que la situació epidemiològica és molt preocupant i que, sense anar més lluny, aquest diumenge s'ha arribat a una nova alarmant xifra de contagis: 4.969 positius en les darreres 24 hores. A més, el departament de Salut ha notificat 21 defuncions més, elevant la xifra total a 13.794 morts a Catalunya.