Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La cap de files de la CUP al Parlament, Dolors Sabater.

La CUP pregunta a la militància si ha d'assumir la presidència del Parlament

Els anticapitalistes plantegen en les assemblees obertes quin grau de responsabilitat institucional han d'assumir

La cap de files de la CUP al Parlament, Dolors Sabater.
La cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament, Dolors Sabater. | ACN

La CUP debat amb la militància si ha d'assumir la presidència del Parlament en la pròxima legislatura. La candidatura celebra aquesta setmana assemblees obertes parlamentàries per debatre el paper que ha de tenir la formació. Els documents plantegen que el paper de la Mesa del Parlament és «important per fer front als atacs del Tribunal Constitucional a la sobirania» de la cambra. Als anticapitalistes, amb els nou escons obtinguts, els correspon un lloc a la Mesa.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Centenars de militants participaran de manera telemàtica a les assemblees obertes parlamentàries per valorar els resultats electorals i el seu paper durant la pròxima legislatura catalana. «D'acord amb la nova correlació de forces, hauríem de plantejar l'assumpció de la presidència de la Mesa del Parlament?», apunten. Amb el debat sobre si han d'entrar a Govern, a les assemblees es debatrà «en quin grau hauria d'assumir responsabilitat en clau institucional i en funció de quins acords».

Els anticapitalistes apel·len a un «nou cicle» i volen ser «clau» i concretar «un full de ruta cap a la independència, l'establiment d'un rescat social per fer front a l'actual situació sanitària, econòmica, social, laboral i de creixement de la pobresa» i «concretar un pla de treball de canvi de model econòmic des d'una perspectiva social, ecologista i feminista».

El corrent cupaire Constituents per la Ruptura aposta per entrar al Govern

El corrent intern de la CUP Constituents per la Ruptura (CxR) aposta perquè la formació anticapitalista «assumeixi tasques de govern» que permetin «avançar en les propostes de rescat social i de lluita contra la repressió» en un full de ruta «compartit» cap a la «república catalana». CxR acusa els grups «autoanomenats 'progressistes'» de crear una «falsa disjuntiva» entre dreta i esquerra per «anul·lar la lluita vers la ruptura i la revolució democràtica que representa el procés d'independència de Catalunya».

Per la seva banda, Endavant va rebutjar la passada setmana que la CUP formi part d'un Govern amb JxCat i ERC en aquesta legislatura. En un comunicat, l'organització va advertir que «en els pròxims dies s'iniciarà el 'pressing CUP' per a investir un nou president i garantir la governabilitat». Davant això, rebutgen formar part «de cap govern autonomista», ni «ser la crossa per a les retallades i privatitzacions» i «encara menys, avalar la idea que l’autodeterminació l’aconseguirem a través d’un procés de negociació amb l'Estat».