ÚLTIMA HORA

⚽ Bartomeu queda en llibertat després de passar la nit al calabós

El fabricant de vehicles Inzile estudia instal·lar-se als terrenys que deixarà Nissan a la Zona Franca

Nissan havia anunciat el seu adéu de Catalunya, en una decisió que afecta milers de treballadors catalans

Pla obert dels treballadors de Nissan caminant als voltants de la fàbrica de la Zona Franca en un acte de protesta el 28 de maig del 2020
Treballadors de Nissan protesten contra el tancament de les plantes que té l'empresa nipona a Catalunya   | ACN

Bones notícies per a milers de treballadors catalans. I és que, el futur tancament de les plantes de Nissan a Catalunya podria tenir una solució sobre la taula, ja que el fabricant de vehicles suc Inzile estudia instal·lar-se als terrenys que l'empresa nipona deixarà a finals d'any a la Zona Franca. Concretament, la multinacional sueca podrien portar a Barcelona la producció de la seva furgoneta Pro4, tal com ha avançat el diari 'La Vanguarda'.

La companyia va publicar fa uns dies un comunicat a Suècia en què explica que la planta serviria per a la fabricació de 5.000 d'aquestes furgonetes per al mercat del sud d'Europa, a partir del 2022. Actualment, l'empresa està buscant possibles ubicacions a l'estranger i de la capital catalana destaca que hi podria trobar una empresa «molt qualificada" un cop Nissan tanqui definitivament les portes i que hi ha una "important xarxa de subcontractistes consolidats».

Àmplia experiència a Barcelona en la fabricació de tota mena de vehicles

L'experiència pot acabar sent un element decisiu perquè Inzile es decanti per les plantes de Nissan a Catalunya. En aquest sentit, la companyia recorda que a la planta de la Zona Franca s'hi han fabricat diversos turismes, vehicles comercials, tot terrenys i camions, entre d'altres. A més, els suecs també subratllen que l'Estat és el segon fabricant de cotxes més gran d'Europa i que, aquí, hi ha «ampli coneixement en l'automoció».

Primers contactes amb les administracions de l'estat

En el comunicat publicat fa uns dies, Inzile també detalla que ha presentat el seu projecte d'expansió a les administracions de l'Estat i locals per participar en el 'Centre de descarbonització' de la Zona Franca. Aquest espai està destinat a la transformació industrial de la zona i centrada en vehicles elèctrics i altres empreses industrials, logístiques i tecnològiques que impulsen projectes on prima la innovació i la sostenibilitat.

El tipus de furgoneta que Inzile podria fabricar a Barcelona cobriria un nínxol de mercat de la indústria de l'automòbil que està previst que creixi ràpidament, segons afegeix l'empresa. Es tracta d'un model de furgoneta de petites dimensions que pot arribar a assumir 1.000 quilograms de càrrega i que podria anar destinat a empreses de transports, ajuntaments, administracions de parcs municipals o repartidors, entre altres usos.

L'últim any de Nissan

Aquest 2021 es preveu que sigui l'últim any de Nissan a Catalunya. L'empresa japonesa va anunciar a la primavera passada la seva intenció de tancar les plantes que té actualment a Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la barca. Després de diverses negociacions amb els sindicats, des de Nissan s'ha accedit a mantenir els treballadors durant tot l'any, permeten així a les administracions buscar alternatives per ocupar les plantes que deixaran buides i evitar la pèrdua o afectació de 3.300 llocs de feina directes i uns 25.000 d'indirectes.


Comentaris

envia el comentari