El curs escolar ‘2020-2021’ alternarà l'educació presencial i la 'online'

Una aula de la facultat de físcia i Química de la UB, durant la selectivitat de setembre
Tot indica que les classes virtuals es mantindrien fins començat el curs 2020-2021 | Catalunya Diari

La majoria ens preguntem què serà aquesta 'nova normalitat' a la que ens anem aproximant a poc a poc, i que ens afecta gairebé a tots, especialment a les persones amb negocis de cara al públic: restaurants, hotels, teatres, cinemes...

I, com en molts altres àmbits, el coronavirus també ha afectat l'educació. I és que, després de decretar de l'estat d'alarma, les aules s'han vist obligades a tancar i realitzar les classes a distància, via 'online'; una metodologia que ha causat controvèrsia, sobretot, perquè hi ha famílies que no tenen recursos per poder adaptar-se a aquesta circumstància.

I, tot i que sembla que amb la desescalada les coses milloraran, tot indica que les classes se seguiran realitzant de manera virtual; almenys, fins juny. Però, què passarà quan comenci el curs 2020 - 2021? És una pregunta que encara no té una resposta consolidada, però des d'Educació es recolzen en què la crisi del coronavirus obligarà a alternar les classes físiques i presencials.

Xina, per exemple, ja ha obert alguns dels seus col·legis, però han d'invertir en mesures de seguretat i higiene, com les següents: desinfectar les aules moltes vegades per dia, l'ús de mascareta obligatòria o mampares a totes les taules; encara que les taules siguin individuals i estiguin separades. A més, a alguns centres també s'està obligant a portar una visera de plàstic, amb la idea de protegir la cara dels alumnes i professors.

El desconfinament afectarà de forma directa als centres

A Espanya, de moment, és tot incert. S'ha de veure com avança la desescalada per poder saber què passarà al setembre. Però el que està clar és que, sigui quin sigui el resultat d'aquest desconfinament, afectarà de forma directa als centres educatius. Per començar, el més possible és que s'hagin d'implantar mesures de seguretat excepcionals, i aquestes mesures tenen un preu que no tots els centres es podran permetre.

El que està clar és que, en cas que el curs lectiu finalment comenci de forma virtual, això suposarà un problema per als pares i mares que treballin i no es puguin fer càrrec dels seus fills, així com per a les famílies sense recursos. Els centres educatius s'hauran d'adaptar de la millor forma possible per oferir serveis de qualitat a totes les famílies que ho necessitin.


Comentaris

envia el comentari