La ‘Cursa dels Nassos’ afectarà 18 línies de bus a Barcelona aquest dilluns

Concretament es veuran afectades aquestes línies, amb el recorregut alterat o limitat, entre les 14.30 i les 20.00 hores d’aquest 31 de desembre

La celebració de la 20a edició de  la ‘Cursa dels Nassos’ a Barcelona aquest dilluns a la tarda provocarà afectacions a 18 línies d’autobús de la ciutat. Tot i que la prova esportiva no comença fins a les 17.30 hores de la tarda, els recorreguts dels busos es poden veure afectats des de les 14.30  hores, i es preveu que fins a les 20.00  hores.

Segons informació proporcionada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat, les línies que poden veure’s afectades són aquestes: D20, H14, H16, V13, V15, V19, V21, V23, V25, V27, V29, V31, 6, 7, 47, 59, 136 i 192. La recomanació que es fa des del servei és fer els desplaçaments en metro durant l’interval d’hores mencionat.

El recorregut de la 'Cursa dels Nassos'
El recorregut de la 'Cursa dels Nassos' | TMB

 

Cal destacar que la ‘Cursa dels Nassos’ té un recorregut de 10 quilòmetres, amb inici i final al carrer Selva de Mar, que afectarà tot el trànsit de superfície d’aquest carrer i aquests altres: passeig de Garcia Fària, pg. de Calvell, carrer Salvador Espriu, plaça dels Voluntaris, carrer Doctor Aiguader, Pla de Palau, avinguda Marquès de l’Argentera, pg. de Circumval·lació, av. Icària, carrers Marina, Pallars, Àlaba, Badajoz, Bolívia, Ciutat de Granada, av. Diagonal.

Servei ininterromput de Metro i Ferrocarrils per Cap d’Any

Metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu
Metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Per tal de facilitar els desplaçaments durant la nit de Cap d’Any, tant el metro de Barcelona com els Ferrocarrils de la Generalitat mantindran el seu servei ininterromput durant la nit especial.

De fet, diverses línies del metro de Barcelona estan funcionant amb aquest servei ininterromput des de les cinc de la matinada d’aquest dilluns dia 31 i ho faran fins a la mitjanit de dimarts 1 de gener,  en total, 43 hores seguides, tal com ha explicat TMB en un comunicat. En total són vuit línies i 156 estacions de la xarxa de metro les que estan proporcionant, i proporcionaran fins demà, aquest servei.

Tot forma part d’un dispositiu especial de Nadal  pensat per facilitar als ciutadans els «desplaçaments ràpids i segurs». Per això els horaris que habituals es modificaran des de les 10 de la nit de dilluns fins a les 2 de la matinada de dimarts i els trens passaran, en aquest interval, cada 5 o 10 minuts aproximadament, segons les línies.

Imatge d'un tren de Ferrocarrils de la Generalitat
Imatge d'un tren de Ferrocarrils de la Generalitat | Ferrocarrils de la Generalitat

 

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat, el servei ininterromput serà només durant la nit de Cap d’Any. Els trens circularan de forma continuada per la zona urbana de Barcelona i pels trajectes Barcelona-Sabadell i Barcelona-Terrassa.

Segons un comunicat de la Generalitat, les línies L6, L12 i L7 de Barcelona-Vallès tindrà un interval de pas dels ferrocarrils de 20 minuts. D’altra banda, els serveis suburbans S1 iS2 circularan cada 45 minuts i el Funicular de Vallvidrera cada 10 minuts. Per últim, a la línia Llobregat-Anoia, a la L8 circularà un tren cada 20 minuts.